Дарія Шевченко

Педагогині з Харківщини долучились до лав волонтерів Тернопільщини

Вікторія Зубова і Наталія Кійко - педагоги з Богодухова Харківської області. 

Через постійні обстріли змушені були покинути рідне містечко та приїхали на Тернопільщину. У вільний від роботи час долучаються до волонтерської праці у Координаційному штабі підтримки оборони України.

Уже другий тиждень ми з донькою, онучкою і подругами - на Тернопільщині. Я викладаю зарубіжну літературу, зараз маємо дистанційне навчання. Виїхала з Харківщини задля онучки - щоб не лякалася вибухів, - розповідає пані Вікторія. - На Тернопільщині нас дуже добре прийняли. Взагалі зустрічаємо тільки добрих людей. Війна об'єднала українців. Старий маразматик путін надумав знищити мирних українців. Гинуть чоловіки, жінки, діти. В голові не вкладається, як таке може бути в нинішній час. 

 

Працюю вчителькою математики й інформатики. Приїхала на Тернопільщину до знайомих. Ходимо допомагати місцевим волонтерам. Вдома ми теж долучалися до корисних справ - плели маскувальні сітки. Харківщина буде оборонятися, люди там патріотично налаштовані, готові боротися проти окупантів. Перемога буде за нами, - впевнена пані Наталія.

На жаль, чимало українців змушені були покинути рідні домівки через загрозу з боку росії. Відтак, Тернопільщина прийняла тисячі переселенців, які зараз тимчасово мешкають на території області. Вони долучаються до допомоги та підтримують наших захисників.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео