Оксана Бучко

Переселені у Тернопіль та інші міста таки отримали шанс на доступне житло

vpl58-38tlt7kj3tioo2t7u9xslm

Пошук квартири, яка відповідала б вимогам програми пільгового довгострокового державного кредитування, а згодом затримка фінансування – із такими проблемами зіткнулись переселені громадяни у Тернополі та інших містах. Кошти все таки надійшли рахунки Держмолодьжитла: 200 млн грн – на фінансування програми пільгового довгострокового державного кредитування, 300 млн грн – на програму «Доступне житло».

У той же час учасники програми повинні бути пильними під час оформлення відповідних пакетів документів. Держмолодьжитло звертається до громадян, які зареєструвалися для участі в програмах, із проханням стежити за повідомленнями на офіційних каналах інформації регіональних управлінь Держмолодьжитла, через які будуть здійснені виклики громадян.

– Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в межах своїх повноважень здійснює регламентні заходи згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. №980, та Постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2018 р. №819 «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» (зі змінами, передбаченими Постановою КМУ від 28 жовтня 2019 р. №895), – пише голова правління у Держмолодьжитло Сергій Комнатний. - Паспорти бюджетної програми пільгового довгострокового державного кредиту учасникам АТО і ВПО затверджені Міністерством фінансів та Міністерством розвитку громад і територій України. Мінрегіоном здійснено розподіл коштів між адміністративно-територіальними одиницями. Працює комісія з розгляду пропозицій щодо формування переліку осіб, які у поточному році отримають кредит, склад якої затверджено Мінрегіоном. Чергове засідання комісії відбудеться сьогодні, 23 грудня. Усі регіональні управління Держмолодьжитла продовжують роботу з громадянами в рамках зазначених програм та наявних обсягів фінансування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео