
Першу в Україні ділянку з вирощування люфи внесено до Національного реєстру рекордів (Агроновини)

До Національного реєстру рекордів внесли першу в Україні спеціалізовану ділянку з вирощування люфи — «рослинної губки», що розташована в с. Каїри Херсонської області.
- Ми цей рекорд вносимо у категорію «Наука і технологія». Бо справді, тут також відпрацьована технологія виробництва, яка дозволяє отримати продукцію від сімейного фермерства, — розповіла Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів, повідомляє Укрінформ.
Зазначається, що родина Жданових вирощує люфу і з її плодів виробляє натуральні мочалки — вони гарно очищають шкіру, поліпшують кровообіг. А також кухонні губки, які після використання, на відміну від синтетичних, не завдають шкоди екології.
- Цінність цього рекорду саме в екоспрямованості. Люфу фермери вирощують на площі 0,28 га і це зафіксовано в Національному реєстрі рекордів, — додає Вєтрова. Крім того, Тетяна та Володимир Жданови постійно беруть участь в екологічних проєктах та акціях.
- Наша філософія — робіть світ навколо себе трохи чистішим і безпечнішим. Навіть маленький крок може зробити його чистішим, — підкреслив Володимир Жданов.
Джерело: seeds.org.ua
Корисну їжу швидкого приготування створюють в Україні

Український стартап «SUSHKA» презентував веганські страви. Компанія позиціонує себе, як виробника корисних страв швидкого харчування без консервантів, ароматизаторів, барвників та цукру.
До пісної лінійки швидких продуктів увійшло п’ять страв: гречана каша з овочами, кус-кус по-східному, картопляне пюре з цибулею, гороховий суп та горохове пюре.
Для приготування веганського фаст-фуду потрібно лише залити страву з пакетика окропом та почекати 10-15 хвилин.
Раніше «SUSHKA» також презентувала серію веганських питних супів з грибами, з горохом та гаспачо. Попри наявність великого вибору страв для веганів та вегетаріанців, стартап також пропонує «швидкі» страви з м’ясом та навіть борщ швидкого приготування. Наразі продукцію від «SUSHKA» можна придбати лише онлайн.
До швидкого борщу, мабуть, чудово підійшло би веганське сало. І такий продукт на ринку вже існує, утім, українські споживачі поласують ним ще не скоро, оскільки продається таке штучне рослинне сало поки що лише у Франції.
Джерело: seeds.org.ua