Оксана Бучко

Під час наступних 3 місяців викликатимуть на військові комісії 21 тис. осіб з Тернопільщини

Весняний призов цього року триватиме на місяць довше. Його розпочнуть 1 квітня і завершать 30 червня. Протягом цього часу на Тернопільщині планують викликати на призовні комісії 21 тис. громадян.

Про це повідомили на брифінгу у Тернопільському обласному військкоматі 5 березня.

Як наголосили, цих призовників не залучатимуть до ООС. Після отримання повістки прибути у військкомісаріат потрібно протягом 7-ми днів.

- Більша частина має право на відстрочку чи звільнення від призову. Але усі повинні прийти на призовні комісії і надати необхідні документи. Це стосується тих, хто є непридатним до служби за станом здоров’я, кому виповнилось 27 років, хто має військове звання чи служив в інших державах, - зазначив начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісара Петро Сирко. – Та прибути на комісію потрібно усім, аби пред’явити документи. Керівники підприємств, установ та організацій відповідальні у цьому питанні за своїх працівників.

У квітні з області планують відправити  на строкову службу 570 чоловік. Тернополянам нагадують, що хороші умови для військових забезпечені.

- При відправці на службу виплачують 3706 грн, - зауважив ТВО військового комісара Тернопільського облвійськкомату підполковник Микола Бойко. – Також зберігають робоче місце, не переривають стаж. При звільненні виплачують від 2800 до 4500 грн.

Призовну компанію збільшили у зв’язку зі збільшення укомплектування підрозділів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео