Віра Олександрович

Підбили підсумки: Тернопільщина заробила на «євробляхах» понад 270 мільйонів

Антонович2

Майже 7 тисяч громадян встигли скористатися пільгою при оформленні транспортних засобів на іноземній реєстрації на Тернопільській митниці ДФС. І заплатили вони за це понад 270 млн грн митних платежів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року завершився період дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів на іноземній реєстрації. Відтак усі декларації, що були подані декларантами із метою оформлення транспортного засобу особистого користування для вільного обігу і прийняті  Тернопільською митницею ДФС до 24 години у минулу п’ятницю, вже відпрацьовані та оформлені із застосуванням пільгової ставки.

- Із початку дії пільгового періоду, тобто із 25 листопада 2018 року на Тернопільській митниці ДФС оформили 6 981 транспортний засіб, - каже начальник митниці Оксана Антонович. - До бюджету власники авто сплатили 451 млн грн. Більшість із усієї кількості оформлених транспортних засобів, точніше - 4 370 авто, це - «євробляхи». За їхнє митне оформлення власники сплатили понад 270 млн грн митних платежів.

У зв’язку із закінченням періоду дії перехідних положень Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5 тепер при митному оформленні транспортних засобів громадян акцизний податок стягується у повному обсязі, як це передбачено чинним законодавством.

До 23 травня 2019 року митне оформлення транспортних засобів, щодо яких не дотримані строки та вимоги митних режимів тимчасового ввезення чи транзиту, здійснюватиметься за умови сплати митних платежів і добровільної сплати до держбюджету коштів, у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 8 500 гривень, - додає Оксана Антонович.

Лише за таких умов особи будуть звільнятися від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 470, 481 і 485 Митного кодексу України за порушення митних правил.

- Починаючи із 24 травня 2019 року вступлять у дію нові санкції щодо відповідальності за порушення строків та вимог митних режимів, - продовжує пані Антонович. - Зокрема, при перевищенні строків перебування транспортних засобів особистого користування у митному режимі транзиту або тимчасового ввезення більш, ніж на 30 діб власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Про це докладно - у публікації «Євробляхи» скоро перетворяться на надто важкий тягар для жителів Тернопільщини.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео