Віра Олександрович

Підлеглі Богомола тепер ловитимуть і контрабандистів (фото, відео)

Тернопільські поліцейські уже долучилися до започаткованої Урядом програми «Україна без контрабанди».

Нагадаємо, така ініціатива покликана зупинити нелегальні товарні потоки в країну, захистити вітчизняних виробників від недобросовісної конкуренції і забезпечити мільярдні додаткові надходження для бюджету. І, як вирішили у Києві, без допомоги поліції на місцях тут не обійтися. Тому правоохоронці уже готові взятися за новий для себе напрямок, запевнив головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол. Запевнив він усіх у цьому на засіданні колегії обласної держадміністрації 27 червня (читайте також ТУТ прим.).

- Поліція прийде на допомогу у боротьбі з контрабандою, яку ведуть співробітник ДФС, митниці і СБУ, - каже він. – Вже описані деякі механізми, як це все має відбуватися. У Тернопільській області, на жаль, кордону немає, але є митні пости, де якраз працівники поліції будуть долучатися до спільної роботи. Розпорядчі документи прийшли в управління захисту економіки. Це вони будуть таким займатися.

Не менш важливо, на думку влади, що урядова ініціатива здатна завдати чи не найсильніший за часів незалежності удар по корупції. Адже масштабна контрабанда була б неможливою без заступництва чиновників і представників силових структур.

Гості_колегії
Гості_колегії

- Головне управління Національної поліції також готове долучитися до роботи з іншої сторони. Зі сторони отримання інформації про вимагання неправомірної вигоди, про пропозицію хабара, - каже начальник обласного управління Національної поліції. – Я звертаюся офіційно до керівника Тернопільської митниці. Ми готові таку інформацію прийняти. У цьому напрямку в нас хороша співпраця з прокуратурою.

Олександр Богомол нагадав, що за підтримки прокуратури торік поліцейські задокументували 15 випадків пропозиції неправомірної вигоди. Усі винні притягнуті до відповідальності. Однак це були заяви самих поліцейських на тих, хто пропонував їм хабарі. Натомість від співробітників інших контролюючих органів і держслужбовців таких повідомлень зовсім не надходило.

До слова, за підрахунками урядовців, на українській митниці - у «тіні» торік перебували від 35 до 50 мільярдів гривень. Причому ділки вигадували усе нові і нові системи контрабандних схем. Саме на боротьбу із ними нині націлюють правоохоронців.

Колегія
Колегія

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео