Ростислав Фук

Підлітка з Тернопільщини підозрюють у викраденні мотоцикла

Неповнолітньому загрожує обмеження або позбавлення волі від трьох до п’яти років

47-річний чоловік виявив відсутність мотоцикла і звернувся за допомогою до правоохоронців. Подія трапилася у Хоросткові Чортківського району, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На місце злочину виїжджала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, потерпілий на деякий час залишив мотоцикл із ключами на узбіччі біля місцевої дослідної станції. Коли повернувся – його вже не було. 

Гусятинські правоохоронці опитували ймовірних очевидців та свідків події, переглядали записи із камер відеоспостереження й вийшли на слід підозрюваного. Ним виявився неповнолітній житель Хоросткова. Хлопець пояснив, що мотоцикл привласнив, аби перефарбувати його та надалі користуватися ним. Реалізувати задумане юнак не встиг, оскільки його викрили поліцейські, – йдеться в повідомленні.

Мотоцикл вилучили й направили на експертизу. В поле зору працівників поліції неповнолітній раніше не потрапляв. 

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Неповнолітньому загрожує обмеження або позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Триває слідство.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео