Ростислав Фук

Мисливців з Тернопільщини підозрюють у порушенні правил полювання

Під час огляду авто правоохоронці знайшли мисливську зброю та тушу косулі

Автомобіль, в якому перебували 34-річний водій та 52-річний пасажир, зупинили патрульні в межах Чортківського району для перевірки. Під час огляду правоохоронці виявили мисливську зброю та тушу косулі, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Чоловіки запевнили, що знайшли тварину на дорозі вже мертвою та збиралися передати її представникам товариства мисливців і рибалок. Водночас правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що товариші є мисливцями та вже не вперше вирушають на полювання, – йдеться в повідомленні.

Слідчо-оперативна група вилучила тіло тварини. Наразі в управлінні Держпродспоживслужби області триває експертиза щодо встановлення причини її загибелі. Також на відповідну перевірку відправили мисливську зброю.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України - порушення правил полювання. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі строком до трьох років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео