Олеся Поліщук

Підлітки Тернопільщини можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу від однолітків

E6F704F1-B0E3-4B58-91D1-14DA5C0D6BCB

Підлітки з Тернопільщини можуть отримати безкоштовну й конфіденційну психологічну допомогу онлайн від однолітків з інших країн.

Такий проект діє за підтримки ЮНІСЕФ.

Онлайн консультації психологічної допомоги «Teenergizer» тривають 60 хвилин. Вони стали можливими завдяки руху «Teenergizer», що об'єднав підлітків з регіону Східної Європи та Центральної Азії, та підтримці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ING Bank.

ADF6419C-8C3A-4835-A1F8-7DB8122B5785
ADF6419C-8C3A-4835-A1F8-7DB8122B5785

Будь-який підліток з України, Киргизстану, Казахстану, Росії та Грузії, може безоплатно та конфіденційно звернутися по психологічну допомогу на сайті проекту. «Пам'ятай, ми завжди поруч!» - обіцяють рівні консультанти «Teenergizer».

- Ми хочемо, щоб підлітки відчували, що консультанти як близькі друзі, готові допомогти порадою, - розповіла 19-річна студентка факультету психології з Білої Церкви Олександра Пилипенко.

Проблеми в стосунках — головний привід звернення підлітків по допомогу. Але консультанти завжди готові обговорити і побоювання щодо першого сексу, тему булінгу, ВІЛ-статусу, нерозуміння з батьками, самотність та пошук свого місця в житті.

- Крім Саші консультації ведуть ще 30 осіб, які пройшли навчання у професійних психологів. Кожен з них по три рази на місяць чергує на лінії онлайн-допомоги. І за день може прийняти до 60 запитів від підлітків. Клієнти «Teenergizer» - це хлопці й дівчата від 13 до 25 років з різних країн. І протягом останнього року їх усіх об'єднує тривога, що викликана пандемією і карантинними обмеженнями, - йдеться у повідомленні ЮНІСЕФ.

За даними ЮНІСЕФ щонайменше кожна сьома дитина у всьому світі, живе в умовах обов'язкового або рекомендованого загальнонаціонального режиму самоізоляції протягом мінімум дев'яти місяців з початку пандемії COVID-19. Це, безумовно, позначилося на психічному здоров'ї та добробуті дітей та молоді. Крім психологічних порад консультанти дають підліткам інформацію про онлайн-курси, марафони та можливості самореалізації.

Фото: ЮНІСЕФ

Вибір читачів за тиждень

Відео