Віра Олександрович

Підприємцям на Тернопільщині дозволили потренуватися до 31 липня

ПРРО

Програмне РРО (ПРРО) вже можна тестувати! Про це підприємцям з Тернопільщини нагадали місцеві податківці.

Цей період триватиме щодня із 8 год. до 20.00, причому - до 31.07.2020 р., уточнили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Наголошуємо, Законом від 20.09.2019 р. №128-IX «Про внесення змін до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» ДПС зобов’язали забезпечити безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання під час проведення розрахункових операцій.

- Безкоштовне програмне рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)» розмістили за посиланням: Головна>БАНЕР>Програмні РРО>Програмний реєстратор розрахункових операцій та пропонується для тестування усім суб’єктам господарювання, на яких поширюється дія Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», - пояснюють у податковій. - Програмне рішення можна використовувати для реєстрації розрахункових операцій (формування розрахункових документів, фіскальних звітних чеків, їх направлення для фіскалізації на фіскальний сервер, надання фіскального чека покупцеві) та встановлювати на будь-якому пристрої, що підтримує операційну систему Windows Vista SP2 і вище або Android 4.1 і вище.

Програмне рішення, що цікаво, можна використовувати у період відсутності зв’язку із фіскальним сервером (режим офлайн). Зареєструвати ПРРО (касу)/касира (електронну печатку) можна, використовуючи програмне забезпечення «Електронного кабінету», або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання.

До речі, можливість тестувати роботу безкоштовного програмного рішення «Програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)» уже є. При цьому підприємцям порадили надсилати зауваження/пропозиції щодо його функціоналу на адресу: prro@tax.gov.ua.

Фото із відкритих джерел   

Вибір читачів за тиждень

Відео