Юля Вітюк

Пластуни з Тернопільщини зробили понад 11 тисяч енергетичних батончиків для захисників (фото)

Для виготовлення батончиків постійно потрібні продукти. Усі небайдужі можуть допомогти

Бережанські скаути понад місяць виготовляють енергетичні батончики для військових. Уже відправили на передову вже понад 11 тисяч солодощів. 

Така ідея у нас виникла на другий день війни. Зібралися з друзями, принесли продукти, хто які мав, і почали готувати. Про це ми розповіли у соцмережах, і почали долучитися люди, приносити продукти, — розповіла Терену пластунка станиці “Бережани” Христина Романишин. 

Збираються учасники скаутської організації кілька разів на тиждень. Зазвичай - до семи людей, допомагають їм і старші.

За день інколи виходить тисяча батончиків, колись - 700, а буває - і півтора тисячі. Залежно скільки людей прийде і скільки є продуктів, — каже пластунка.

За словами Христини Романишин, ініціатиму підтримують дуже активно.

Через соцмережі про нас дізнались жителі Козови, Івано-Франківська, Польщі. Присилають нам продукти та гроші, — зазначає дівчина.

Енергетичні батончики відправляють туди, де на них є запит. Продукти для виготовлення солодощів потрібні постійно. А це: вівсяна каша, мед, чищені горіхи, сухофрукти, шоколад та згущене молоко. За детальною інформацією звертайтеся за номером телефону: +38 (098)- 965-90-48.

Як вже писав Терен, енергетичні батончики для захисників виготовляють зборівські школярі. Також до цієї доброї справи долучаються парафіяни Церкви Матері Божої Неустанної Помочі у Тернополі.

Фото з допису Пласт Станиця Бережани

Вибір читачів за тиждень

Відео