Олена Чепіль

Побиття, залякування та погрози: двом жителям Тернопільщини загрожує позбавлення волі

Слідчі Підволочиського відділення поліції скерували до суду обвинувачувальні акти щодо двох місцевих жителів, які вчиняли домашнє насильство.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 43-річний мешканець Скалатської громади залякував та погрожував побиттям своїй дружині.

Поліцейські вживали усіх можливих заходів, аби вгамувати дебошира: проводили з ним  бесіди, складали на нього адмінпротоколи, а також відкрили кримінальне провадження за фактом домашнього насильства. Про це повідомили на офіційній сторінці Поліції Тернопільської області. 

Суд призначав чоловіку 150 годин громадських робіт, але його це все одно не зупинило. У грудні 2021 року правопорушник знову прийнявся за старе. Кривднику оголошено підозру у вчинені злочину, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

Ще один правопорушник – 34-річний житель Підволочиської громади, від якого страждає його мати. Протягом минулого року  поліцейські тричі складали адміністративні протоколи, а також розпочали кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень жінці та вчинення домашнього насильства.

- Суд присудив йому 150 годин громадських робіт. Проте чоловік ухилявся від відбування покарання та продовжував кривдити родичку. Наприкінці минулого року він вкотре вчинив сварку та вигнав матір з дому. Поліцейські зафіксували даний факт. Щодо правопорушника розпочали кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу: за ст. 126-1 та ч.2 ст.389, – йдеться в дописі.

Досудове розслідування слідчі поліції завершили та скерували обвинувальні акти до суду. За вчинене їм загрожує до двох років позбавлення волі. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео