Орест Сарматський

Поблизу Тернополя - акт вандалізму на пам’ятнику жертвам Голокосту (фото)

заставка

На околиці села Петриків, що поблизу Тернополя, вранці скоєно акт вандалізму на могилі жертвам Голокосту.

- Про ганебний вчинок нам повідомили години зо дві тому. Я звернувся до правоохоронців, у СБУ, повідомив про це консула Ізраїлю в Україні Геннадія Поліщука, керівництво Всеукраїнської єврейської організації. Зараз збираємо громаду і будемо очищати пам’ятник від нечистот, - розповів кореспонденту «ТЕРЕНу» голова єврейської общини Тернопільщини Ігор Банзерук.

За його словами, це вже не перший такий випадок. За останніх десять років такі акти вандалізму на могилі жертвам Голокосту було вчинено шість разів. Зловмисників так і не затримано.

Нині на місці наруги - облиті маслянистою рідиною пам’ятник та вінки біля нього, розбита посудина, в якій, з усього, й була невідома речовина.

л07
л07

л02
л02

л03
л03

л04
л04

л05
л05

л06
л06

Довідка

Пам’ятний знак жертвам Голокосту розташований у Петрикові Тернопільського району. У цих околицях під час Другої світової війни тривали масові розстріли євреїв з місцевого гетто, яке за даними Наукового центру Іудаїки і єврейського мистецтва ім.Ф.Петрякової, вважалося найбільшим у

Галичині єврейським гетто. На місці, де загинуло понад 5 тис євреїв, у 1990-х встановлено меморіальний знак із надписом: «В пам’ять пресвятих мучеників-євреїв, жорстоко знищених нацистськими вбивцями і тут похованих».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео