Орест Сарматський

Погодні умови знизили активність шкідників, проте сприяють розвитку хвороб (Агроновини)

1601 (Copy)

Повсюдно озимі та ярі зернові колосові культури заселяють та пошкоджують у допороговій чисельності хлібні блішки, п’явиці, попелиці, цикадки, у південних областях злакова листовійка.

Клоп шкідлива черепашка перелітає у посіви зернових культур Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей Степу та центральних і східних областей Лісостепу, де в крайових смугах озимини враховується 0,5-1, макс. 3 екз. на кв.м. Ними пошкоджено 1-5, осередково до 10% рослин.

За існуючих гідротермічних умов спостерігається прогресування хвороб озимих і ярих колосових культур, яке стримується захисними заходами через обприскування посівів фунгіцидами. У посівах озимих найбільшого поширення набули септоріоз, борошниста роса, якими на 5-39, макс. 57% обстежених площ уражено 2-10, осередково від 15 до 39% (Київська, Херсонська обл.) рослин.

Джерело: superagronom.com

В Україні зменшилось виробництво молока

1602 (Copy)
1602 (Copy)

За минулий рік сільськогосподарські підприємства та господарства населення виготовили понад 10 млн т молока, що на майже 0,3 млн т менше, аніж у 2017-му. Про це повідомили у Відділі інформаційної політики та зв'язків з громадськістю Міністерства аграрної політики та продовольства України, передає УНН.

– У 2018 році всіма категоріями господарств було вироблено 10064,0 тис. т молока, в тому числі сільгосппідприємствами 2755,7 тис. т, господарствами населення 7308,3 тис. т. Середній надій молока на одну корову у звітному періоді в сільськогосподарських підприємствах становив 6211 кг, що на 3,2% більше, ніж у відповідному періоді минулого року, при цьому зростання надоїв спостерігалося в більшості регіонів, – йдеться у повідомленні.

У 2018 році на переробні підприємства надійшло понад 4 млн т молока (в тому числі 345,7 тис. т прийнятого на давальницьких засадах та 25,0 тис. т виробленого переробними підприємствами), з них у сільгосппідприємств закуплено 2, 7 млн т молока, у господарств населення – понад 1 млн тис. т.

У відомстві зазначають, якість молока, що надійшла на переробку, покращилась.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео