Політична агітація на Тернопільщині та рекламні порушення

11

На Тернопільщині, з’являється все більше політичної реклами. Проте, не вся вона розміщена з дотриманням правил передвиборної агітації.

Прихована агітація у рекламі на різних носіях може проявлятися такими формами: фотопортрет кандидатів без зазначення імені та прізвища, порушення принципу рівності усіх учасників виборів, зловживання прогалинами у законі та інше.

Саме такі види прихованої та забороненої агітації представники ОПОРИ фіксують на білбордах та сітілайтах по усій Тернопільщині. Наприклад, повідомлення (зображення) без прямої вказівки на конкретну особу, але які викликають асоціації з нею.

Закон України дозволяє передвиборну агітацію, але у межах законодавства країни. Розміщення реклами на зовнішніх носіях – вважається одним із видів агітації. Такої продукції по області, представники ОПОРИ, зафіксували від 11 кандидатів у президенти. Також, є у місті білборди із рекламою політпартій: «Солідарність» від Блоку Петра Порошенка, «Опозиційна платформа – За життя». Проте, Петро Порошенко прийшов на вибори 2019, шляхом самовисування і є безпартійним. Тому таку рекламу від нього можна не вважати агітацією. Проте такої реклами по області, представники ОПОРИ зареєстрували ще декілька різних видів. Так само, є реклама-асоціація, пов’язана із ще одним кандидатом – Володимиром Зеленським. Такою ж рекламою можна вважати «Рух синіх шапок». Не правильною є агітації-привітання із Різдвом від Юлії Тимошенко, де не вказані ім’я та прізвище кандидатки, пише ОПОРА.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«208015,208016,208017,208018,208019,208020,208021»]

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото Громадянська мережа ОПОРА

Вибір читачів за тиждень

Відео