Ростислав Фук

Польських антикварів ошукали на тисячі доларів: підозрюють 38-річного жителя Тернопільщини

Для того, щоб придбати товар, потерпілі знайшли посередника в інтернеті

Із заявами про шахрайство до правоохоронців звернулися двоє мешканців Польщі, які займаються колекціонуванням антикварних речей. Вони розповіли, що на одному із сайтів натрапили на оголошення про продаж раритетного мотоцикла й одразу ним зацікавилися. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Для того, щоб придбати мотоцикл, потерпілі знайшли посередника в інтернеті, який запевнив, що допоможе їм з покупкою на місці та доставить його у Польщу. Свої послуги оцінив у 2000 доларів.  

Згодом покупці перерахували на банківський рахунок чоловіка кошти за мотоцикл, а це – понад 16 тисяч доларів та обіцяну суму за послуги «посередника». Натомість чоловік почав всіляко тягнути час і зрештою перестав виходити на зв'язок.

Борщівські правоохоронці встановили особу шахрая та його місцеперебування. Ним виявився 38-річний мешканець Чортківського району. Він пояснив, що після отримання грошей передумав допомагати чоловікам.

Наразі слідчі здійснюють досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення порушнику про підозру. За вчинений злочин чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео