Орест Сарматський

Поляки 14 днів опікуватимуться дітьми з Тернопільщини

1_коп (Copy)

У Польщу поїхали відпочивати діти військових з Тернопільщини.

З Тернополя група дітей учасників бойових дій на сході України вчора зранку вирушила на відпочинок до Польщі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

– Усього нині відправляємо 40 хлопчиків і дівчаток  батьків, які захищали і захищають Україну. Є серед і діти, чиї батьки загинули під час боїв із агресором. У літньому таборі в Польщі юні тернополяни перебуватимуть два тижні. За кошти обласного бюджету ми оплачуємо переїзд дітей, а польська сторона, яка запросила їх на відпочинок та оздоровлення, бере на себе їхнє проживання та харчування. Це перша група школярів, готуємо до відправки ще кілька, – розповів начальник відділу сім'ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

За його словами, з 2014 року діти воїнів з Тернопільщини оздоровлювалися як у Польщі, так і в Хорватії, Сербії, Грузії.

Як повідомили кореспонденту агентства в обласному відділу сім'ї та молоді, всього ж цього року на Тернопільщині 1 200 дітей пільгових категорій відпочинуть в оздоровчих закладах області, а ще 200 дітей планують прийняти у себе на оздоровлення іноземні регіони-партнери Тернопільщини.

Нині у Тернопільській області – більше шести тисяч учасників бойових дій, 95 родин загиблих. З обласного бюджету на реалізацію програм, пов’язаних із оздоровленням та лікуванням учасників АТО та ОСС, спрямували цього року 15 млн грн.

Фото: Твоє Місто

Вибір читачів за тиждень

Відео