Полювання на «Кременецького звіра»

кременецький звір

Сучасний український роман журналіста Сергія Карюка з інтригуючою назвою «Кременецький звір» презентувало цьогоріч видавництво «Гамазин». Книга написана у жанрі детективного трилера і розповідає про пригоди ліценціата Голоти.

- Стародавній Кременець 1767 рік. Місто у паніці – на його вулицях і по околицях безслідно зникають люди. Мандрівний ліценціат Болонського університету Голота береться розгадати таємницю, адже один із зниклих – його друг. Та щоб знайти вбивцю, йому доведеться блукати заплутаними стежками Кременецьких гір. Які, як упевнені місцеві, можуть вести до самого пекла, – йдеться в анотації.

- Кременець, звідусіль оточений стародавніми горами, в усі часи був містом таємничим і загадковим. Можливо саме тому його мешканці завжди мали особливі стосунки із чарами. Магія, незважаючи на усі погрози і заклики церкви, міцно вкорінилася в житті кременчан. Прикладом цього може бути історія Яна Зіневича, що в 1746 році поскаржився до суду на своїх тестя і тещу. У паніці чоловік просив захисту – його явно хотіли зачарувати, підсипаючи у чоботи магічний порошок. Однак як з`ясував суд, ні теща, ні тесть до зомбування зятя не були причетні. Чарівний порошок сипала дружина Зіневича, яку силоміць видали за нього заміж... Саме в цьому місті, наповненому по вінця чарівниками, відбуваються події історії про Кременецького звіра», – пишуть на сторінці Пригоди ліценціата Голоти у Фейсбук.

У Інтернет-крамниці книга на 256 сторінок вартує 119 грн. Цікаво, чи є у Тернопільських книгарнях? Варто спробувати вполювати «Кременецького звіра».

Вибір читачів за тиждень

Відео