Віра Олександрович

Понад чотири тисячі жителів Тернопільщини за 2 дні отримали препарат фірми Pfizer

Ярмоленко

Підсумки проведення масової вакцинації від COVID-19 у минулі вихідні, 17 і 18 липня, підбили на Тернопільщині.

Загалом за ці 2 дні вакцину Comirnaty (фірми Pfizer – прим.), отримали 4 тис. 45 осіб, каже директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко. Цей процес відбувався, як і планувалося, хоча і зі збоями. Наприклад, тернополяни нарікали на те, що медики у Центрі не враховували попередній запис пацієнтів через інтернет на певну годину. Просто діяла «жива» черга, в якій більшості довелося чекати понад годину.

- У Тернопільській області працювали 4 центри вакцинації: Бережани, Тернопіль, Чортків і Заліщики, - каже медик. – Найбільше було вакцинованих, звісно ж, у Тернополі. І в суботу, і в неділю вдалося імунізувати більш як 1 100 людей.

За її словами, у суботу на Тернопіллі вакцинували 2 117 осіб, а в неділю – 1 928 людей.

- Станом на сьогоднішній день, у нашій області загалом імунізували від COVID-19 96 тисяч 214 людей, - підсумовує вона. – І цей процес триває щодня.

Нагадаємо, на Тернопільщині було чимало охочих вакцинуватися. Зокрема, в обласному центрі на просп. Злуки, 45 шикувалися черги. Так само людно було у Центрі вакцинації у Чорткові.

- Робота центрів вакцинації у вихідні дні показала, що у нас є велика кількість людей, які бажають вакцинуватися, - додає вона. – В пріоритеті у них був саме препарат фірми Pfizer.

До речі, чиновниця додала, що у наступні вихідні центри вакцинації також будуть працювати. Проте якою вакциною імунізуватимуть медики, повідомлять пізніше.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео