Віра Олександрович

Порушення на Тернопільщині: якби не ризикували, ліцензію мали б досі

ліцензія

На Тернопільщині деякі бізнесмени позбулися ліцензій через порушення. Якби вони не ризикували, порушуючи закон, то й покарання уникнули б.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області

- На території Тернопільської області провадять діяльність 13 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до держбюджету, - уточнюють податківці. - Впродовж 3-х кварталів цього року вони сплатили 22 млн грн акцизного податку, що на 1,6 млн грн більше, ніж очікували.

Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни надійшло 8,5 млн грн. Ще 13,5 млн грн акцизу додало виробництво пива.

- У січні-вересні надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 95,9 млн грн, що на 24% більше, ніж очікували, - додають у податковій. - Відтак місцеві бюджети додатково отримали 18,8 млн грн.

Зауважу, цьогоріч податківці на Тернопільщині вже провели 276 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкоголем, цигарками і пальним. Відтак до порушників застосували фінансові санкції на суму 35,8 млн грн.

- За результатами проведених перевірок, встановили 362 порушення законодавства, що регулює виробництво й обіг підакцизних товарів, їхню реалізацію, - підсумовують фахівці. - Так, у 70-ти випадках торгували тютюновими виробами з полиць самообслуговування, а в 49-ти – алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні, роздрібні ціни.

Із початку року анулювали 227 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 195 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. 

Довідка. На початку жовтня кількість діючих ліцензій на Тернопіллі становила 4 766 штук, серед них: 2 584 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 2 182 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео