Олена Чепіль

«Порятунок в горах»: для туристів з Тернопільщини розробили корисний додаток

Three tourists in outdoors clothes is riding on wooden skis in beautiful snowy Carpathian mountains. Ukraine

Рятувальники з Франківщини створили мобільний додаток «Порятунок в горах», який буде корисним для шанувальників відпочинку в гірській місцевості.

Через додаток на Android та iOS «Порятунок в горах» туристи зможуть автоматично реєструватися, якщо вирішать піти у гори. Якщо в них виникне надзвичайна ситуація, до гірської пошуково-рятувальної служби можна буде надіслати повідомлення з точними координатами місця події.

- Система GРS-моніторингу для вдосконалення безпеки туристів - це інноваційна система GРS-моніторингу, першочергове завдання якої забезпечити доступ до інформації про місцезнаходження туристичних та пошуково-рятувальних груп і до сигналів лиха, які надсилають туристичні групи (туристи) для отримання допомоги, що дуже важливо в умовах гірської місцевості за відсутності покриття мобільних операторів, –  повідомляють

Також GPS-моніторинг зможе відстежувати поточне місце перебування пошуково-рятувальних груп. Це покращить систему управління підрозділами під час організації пошуково-рятувальних операцій у горах. Додаток вже є у вільному доступі й кожен житель Тернопільщини може його встановити на мобільний телефон.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео