Оксана Бучко

Посада голови ОСББ у Тернополі стає небезпечною

ось OSBB_0

На голову ОСББ у Тернополі здійснили напад. Причиною стало перешкоджання з його сторони в захопленні підвалу площею близько 20м кв, в якому проходить система центрального опалення.

Так мешканець будинку хотів збільшити житлову площу, повідомив голова правління ОСББ Сергій Лупак. На місце викликали патрульних. А згодом направили заяву в архітектурно-будівельну інспекцію для проведення перевірки.

– 13 червня інспекторами архітектурно-будівельної інспекції було обстежено будівлю, де пробили отвір в перекритті для захоплення місця спільного користування, – пише голова правління. – Того ж дня, біля 16:00 год, голова ОСББ, зайшовши в підвальне приміщення, побачив, як квартиронаймач разом із зятем замуровує цегляною кладкою єдиний прохід в підвальне приміщення. Тим самим доступ до системи центрального опалення стає неможливим. Виключно через кімнати першого поверху та отвір, котрий був зроблений в панелі перекриття тих самих кімнат.  Голова ОСББ почав валити цегляну кладку, щоб унеможливити замурування єдиного входу в підвальне приміщення площею 33,1 м із системою центрального опалення та контуром заземлення до ІТП. Даним особам не сподобались дії голови ОСББ, після чого квартиронаймач почав накидатись на нього.

Голові ОСББ нанесли затискання на шиї та зірвали золотий ланцюжок. Ввечері постраждалий звернувся в травмпункт для обстеження. Наступного для, коли уже була ухвала суду, голова ОСББ пройшов судмедекспертизу. У цей же час квартиронаймач все-таки замурував прохід до підвального приміщення.

– Як відомо, архітектурно-будівельна інспекція склала адмінпротокол на 8500 грн штрафу за проведені роботи шляхом влаштування отвору в панелі перекриття та захоплення спільного майна усіх співвласників багатоквартирного будинку. Також отримали припис на припинення та приведення в попередній стан приміщення, що захопили. А далі відбудуться суди по демонтажу, – додає Сергій Лупак.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео