Поважних гостей у Тернополі потішили домашнім завданням

У Тернопільській ОДА оголосили результати візиту у Почесних та Генеральних консулів з 11 країн світу.

Переконували поважних гостей в інвестиційній привабливості Тернопільщини керівництво області та підприємці. Вперше область прийняла таку кількість Почесних та Генеральних консулів. Зустріч мала більш ознайомчий характер, хоча є й конкретні напрацювання.

Підбив підсумки візиту іноземних представників заступник директора департаменту-начальника управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Руслан Кулик.

До заходу готувались заздалегідь - представники районних адміністрацій розробили інвестиційний план розвитку свого району, який передали гостям.

- Ми даємо їм змогу все обдумати. Це своєрідне домашнє завдання для наших іноземних гостей, - говорить Руслан Кулик. - На цьому наша робота не завершилась, ми будемо підтримувати контакт і запитувати, які проекти їх найбільше зацікавили.

На вересень-жовтень є домовленість про великий бізнес-ярмарок, на який зголосились представники понад 30 країн. Тут уже буде конкретна робота з зацікавленими підприємцями Тернопільщини.

- Паралельно з партнерами з Чехії ми будемо проводити навчальні семінари для наших бізнесменів, особливо нас цікавить питання стандартизації і сертифікації, - продовжує Руслан Кулик. - Це дуже болюче питання для наших підприємців, які хочуть конкурувати з європейським ринком.

Окрім цього, керівництво області вивчає досвід тих країн, з якими Тернопілля ще не налагодило контактів. Наприклад, нам є чого повчитися в Ізраїлю, який, незважаючи на перманентну боротьбу за свою територіальну цілісність, залишається цікавим для інвесторів, особливо в галузі медицини.

- Ми бачимо Тернопільщину як перлину медичного туризму. Це не тільки лікування хвороб, але і їх профілактика. Наш природній потенціал разом з запозиченими новітніми технологіями дали б хороший результат, - каже пан Кулик.

28 травня керівництво області поїде на офіційне відкриття почесного консульства Ізраїлю у Львові. Там планує провести ділові перемовини.

- Надіємось що найближчим часом спостерігатимемо Європу, до якої ми тягнемось, не лише за кордоном, але й у нас. Для цього кожен повинен докладати максимум зусиль, - наголосив Руслан Кулик.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео