Ростислав Фук

Повідомили, що онука потрапила в ДТП: шахраї викрали в тернополянки 60 тисяч гривень

Гроші були потрібні начебто на операцію у Києві

телефон

60 тисяч гривень викрали телефонні шахраї у 75-річної жінки 22 липня, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За словами пенсіонерки, до неї близько 17 години на мобільний зателефонував незнайомець, який представився лікарем. Співрозмовник розповів, що начебто її внучка потрапила у ДТП та перебуває у важкому стані. Її необхідно везти у Київ на лікування. Далі жінка почула інший голос, схожий на голос внучки. Вона плакала та просила допомогти.

Псевдолікар сказав: терміново потрібні гроші на операцію. Попросив підготувати готівку – по неї мала приїхати медсестра. Зловмисник майже сорок хвилин тримав  свою жертву на зв'язку, аби вона не мала змоги зателефонувати рідним. Пенсіонерка назвала шахраям свою адресу. До неї додому прийшла жінка на вигляд 30 років, якій вона передала кошти, – кажуть поліцейські

Коли тернополянка зателефонувала до родичів, аби з’ясувати ситуацію, зрозуміла, що її ошукали та звернулася до поліції.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Правоохоронці проводять заходи для розкриття злочину.

Поліцейські вкотре нагадують бути обачними та не довіряти незнайомцям. Ретельно перевіряйте усю інформацію. Насамперед зв’яжіться з родичем, який нібито потрапив у біду та дізнайтеся, чи з ним все гаразд. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів похилого віку про такі види шахрайства та застережіть не спілкуватися з незнайомцями, особливо, коли йдеться про гроші, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео