Оксана Мацьопа

Працівника ТЦК з Тернопільщини підозрюють у торгівлі гуманітарними автівками для військових (відео)

Підозрюваний ймовірно продавав ввезені до України через благодійні фонди транспортні засоби, які повинен був передати безплатно військовим

46-річний військовослужбовець Кременецького ТЦК підозрюється у торгівлі гуманітарними автівками для військових. Про це повідомив начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

Також інформацію підтведили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, підозрюваний продавав ввезені до України через благодійні фонди транспортні засоби, які повинен був передати безплатно військовим формуванням.

Він підшукав «клієнтів» серед військовослужбовців та за 13 200 доларів США запропонував придбати Opel Frontera, Jeep Grand Cherokee та Nissan X-Trail. Ці гуманітарні авто зберігав на території ТЦК.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання 13 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків. Слідчі поліції встановили, що транспортні засоби завезли в Україну з-за кордону через благодійні фонди і ці машини мали бути безкоштовно передані військовим частинам. Проте фігурант, маючи доступ до гуманітарної допомоги, вирішив їх продати. Слідчі поліції оголосили йому підозру у продажі товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України). За вчинене підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі, - повідомив Сергій Зюбаненко

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність військового та затримали його.

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото, відео: відділ комунікації поліції Тернопільської області

Читайте також: Чотирьох тернополян підозрюють у афері з дронами для армії вартістю майже 6 мільйонів гривень

 

Вибір читачів за тиждень

Відео