Працівники Тернопільської веслувальної бази «набраконьєрили» майже на сорок тисяч (фотофакт)

55

В той час, коли масовий вилов риби заборонений у зв’язку з нерестом, працівники так званої «човникової бази» вирішили розкинути рибальські сітки на дальньому пляжі міста.

Незаконним способом троє чоловіків витягнули риби з Тернопільського ставу аж на 32 тисячі гривень. Серед улову було: дев’яносто чотири ляща, судак, плітки, окунь та рак.

З 24 на 25 травня, вночі, на гарячому громадські активісти Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» спільно з місцевими рибалками піймали трьох чоловіків, які розкинули сітки та рибалили.

За словами директора громадської організації Андрія Об’єщика, браконьєри намагалися втекти та сховатися у приміщенні бази. Проте активісти викликали слідчо-оперативну групу, патрульних й представників муніципальної поліції, пише «Досьє 102».

Коли ж правоохоронці оглянули базу, то знайшли близько 15 сіток, більшість з яких ручної роботи, лебідку, биту, гаки для пошуку сіток, шнурки та інше обладнання для незаконної риболовлі. Все це було вилучено.

Таким чином, вважає громадський активіст Андрій Об’єщик, браконьєри ловлять рибу з метою промислового виробництва. Адже зараз ринкова ціна ляща 301 гривня за штуку, а судак вартує майже 900 гривень. Більшість вилучених рибин були з ікрою.

Правоохоронці по приїзді все ж встановили особи браконьєрів – двоє з них – це працівники веслувальної бази. Директор закладу запевнив, що уже готується наказ про їхнє звільнення.

Триває слідство.

68
68

75 (1)
75 (1)

312
312

49
49

84
84

126
126

226
226

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео