Юля Вітюк

Правоохоронці звертаються до всіх, хто має трофейну зброю: здайте її в поліцію

Людей, які мали незаконну зброю, та здали її добровільно у поліцію, не будуть притягати до кримінальної відповідальності 

Жителі Тернопільщини, які мають трофейну зброю, повинні здати її в поліцію. Про таке рішення Ради оборони області повідомив під час брифінгу начальник Головного управління Нацполіції Олександр Богомол.

Зараз багато зброї на руках у людей. І є випадки, що вилучаємо у волонтерів. Сьогодні на Тернопільщині бойових дій, слава Богу, немає, і ця зброя зайва,— наголосив він.

У випадку воєнних операцій на території області головний поліцейський запевняє — усіх охочих забезпечать озброєнням та боєприпасами.

Якщо зброя, яку добровільно принесуть люди чи вилучать правоохоронці, буде придатна до використання, то її введуть в законний обіг і передадуть  військовослужбовцям, поліцейським та іншим правоохоронним структурам.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції в Тернопільській області, Верховна Рада України внесла зміни до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України щодо скасування відповідальності за поводження з вогнепальною та холодною зброєю без передбаченого законом дозволу за умови її добровільної здачі. Правоохоронці звертаються до громадян не боятися та приходити до поліції і здавати незареєстровану зброю та вибухонебезпечні предмети, які вони мають.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео