Правоохоронці просять людей не забувати про власне майно

Politsiya-

Працівники правоохоронних органів просять людей не забувати про особисті речі під час свят, оскільки це може призвести до їх втрати.

Поліцейські Тернопільщини звертаються до краян не втрачати пильності та заздалегідь подбати про схоронність свого майна. Аби ваш дім був неприступним для злодіїв потрібно засвоїти декілька простих та важливих правил:

– пам’ятайте, перш ніж проникнути до оселі, злодії часто проводять своєрідну «розвідку», аби переконатися, що в у квартирі нікого немає. Тому будьте пильними та не розповідайте про свої статки незнайомцям, поїздки з дому довготривалі чи короткострокові;

– одним із джерел інформації про майбутній об’єкт можуть стати соціальні мережі, в яких користувачі, власники помешкань, повідомляють про терміни свого перебування на відпочинку на загал. Не виставляйте фотозвіт про ваш активний відпочинок ще під час вашої відсутності вдома;

– не залишайте ключі від квартири під килимком чи в іншому доступному місці. Обов’язково встановіть надійні двері та замки, багаторівневу систему охорони житла. У квартирі можна встановити сповіщувачі відкриття дверей, руху, розбиття скла, чи такі, що реагуватимуть на світло та звук. А також – ґрати на вікнах. Особливо, якщо живете на першому чи другому поверсі.

Там, де не допоможуть двері та решітки, вашу оселю захистять пульти централізованого спостереження та державні охоронці. У квартирі чи будинку буде встановлено стандартну систему сигналізації, яка підключається до пульта відділення охорони.

Залишаючи свою квартиру або будинок на декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за вашою оселею і регулярно виймали кореспонденцію з вашої поштової скриньки. Попросіть когось із родичів навідуватися до вашого помешкання хоча б декілька разів на тиждень, періодично вмикаючи світло в кімнатах у вечірній час доби.

Якщо ви виявили сліди крадіжки у своїй квартирі, нічого не торкайтеся – відразу телефонуйте до поліції.

Джерело: ГУНП

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео