Представники влади обговорили питання продовольчої безпеки країни та можливості у створенні доданої вартості

0045

Продовольча безпека країни та створення доданої вартості - це одні з основних питань, які обговорювали під час робочого візиту представників влади на виробничі потужності «Агропродсервісу». Це компанія, яка є насінелітгоспом та спеціалізується на рослинництві і тваринництві. У Настасові гості оглянули завод з виробництва насіння, отримали інформацію щодо виготовлення комбікормів, соєвої олії та жмиху.

- Хотілося б подякувати за роботу керівництву «Агропродсервісу», адже дійсно він є одним із найбільших виробників м’яса, молока. Це все робиться для людей, для бізнесу, для власної вигоди, але й це робиться для області - це сплата податків, створення робочих місць та додана вартість, - зазначив Володимир Труш, голова Тернопільської ОДА.

- Будувати успішну Україну ми маємо самі. Нам ніхто не побудує країну - ні Схід, ні Захід. Ми самі її маємо тут в себе будувати. Ми маємо вирощувати тут хліб на полі, створювати додану вартість на фермах, на насіннєвих заводах, на комбікормових заводах, на м’ясокомбінатах, сокоекстракційних заводах. Ми маємо розвивати нашу українську переробку, - відзначив Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

«Агропродсервіс» - компанія, яка не тільки формує економіку області сплатою податків, а й дбає про продовольчу безпеку України. Це приклад справді соціально відповідального бізнесу, переконаний перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

- Ми - область сільськогосподарська і в нас особлива увага до сільськогосподарських підприємств. Ми дуже тішимося тим, що в нас є справжні господарі, які люблять свою землю, які сіють, орють, збирають врожаї – не дивлячись ні на погоду, ні на обставини, які їх оточують. Тому дуже тішать ті всі виробничі потужності, які ми сьогодні побачили. Ми бачимо, що у нас є майбутнє, - розповів Володимир Болєщук, перший заступник голови облради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Потужності «Агропродсервісу» орієнтовані за замкнутий цикл сільськогосподарського виробництва – від зернини до кінцевого продукту на полицях магазинів. В компанії роблять акцент саме на створенні доданої вартості. Як приклад: виробництво молока екстра-класу на молочно-товарній фермі в Теофіпілці.

- Сьогодні це найбільша ферма в нашій компанії, де утримується 2,5 тис. голів худоби, в тому числі майже 1,5 тис. дійного стада. Ферма в день продає близько до 50-ти тон молока. Тобто ми ставимо собі завдання не тільки вирощувати продукцію на полі і продавати у вигляді сировини, а й займаємося переробкою, - зазначив Андрій Баран, генеральний директор ПАП «Агропродсервіс».

Сьогодні в компанії є чотири товарно-молочні ферми. П’ята, потужна, в процесі будівництва. Її планують здати в експлуатацію до кінця року. Ще одну невелику ферму запускають в Урмані, яка займатиметься новою для «Агропродсервісу» породою Джерсей. Молоко цих корів славиться високим вмістом жиру та білку.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео