Премію ім.Л.Ревуцького отримав випускник Тернопільського музичного училища

18944813_458341337860256_1334499131_n

Цю почесну премію за напрямом концертно-виконавське мистецтво присуджено нашому земляку - контрабасисту Назарію Стецю за концертні програми останніх років.

Премія імені Л. М. Ревуцького присуджується щороку за досягнення молодих композиторів і виконавців у сфері професійного композиторського та виконавського мистецтв. Премія присуджується громадянам України.

Довідково:

Народився 13 червня 1991 року у місті Копичинці, що на Тернопільщині. Там же здобув початкову загальну та музичну освіти в школі-гімназії та місцевій музичній школі відповідно. Першим інструментом була скрипка, якій віддав 7 років. У дитячих роках брав участь у різних конкурсах, з яких найбільше запам’ятались обласний «Творчість юних» та всеукраїнський «Веселкове Надзбруччя» 2001 року (1 премія).

У 2006-2010рр. навчався у Тернопільському державному музичному училищі ім. С. Крушельницької у заслуженого артиста України Феленчака В.А. За цих чотири роки довелось працювати чи не у всіх Тернопільських мистецьких колективах: Муніципальний Галицький камерний оркестр, симфонічний та камерний оркестри обласної філармонії, оркестр драматичного театру ім. Т. Шевченка. Виступав як соліст, ансамбліст та оркестрант на усіх місцевих концертних майданчиках. У 2008 році був одним із засновників колективу «Brio», який виконує музику у етно-джазовому стилі.

2010-2015рр. – навчання у Національній музичній академії ім. П. Чайковського у класі заслуженого артиста України Мельника О.Й. Закінчив з відзнакою. Захистив магістерську роботу на тему «Жанрово-композиційні риси Сонати для контрабасу соло Петеріса Васкса».

В якості соліста та у складі Національного ансамблю солістів «Київська камерата» веде активну концертну діяльність як в Україні, так і за кордоном.

Як оркестрант співпрацював з багатьма оркестрами, серед яких  Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України, Симфонічний оркестр Національної опери України, Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо, New Era Orchestra, Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, Національний камерний ансамбль «Київські солісти», а також з оркестрами обласних центрів України.

Ускладіансамблів Sed contra ensemble, Ensemble Nosri Temporis. Ulysses ensemble,UKHO виступав на численних фестивалях камерної музики України та Європи.

Гастролював у Англії, Грузії, Румунії, Німеччині, Молдові, Польщі, Франції, Білорусі, Люксембурзі, Омані, Кувейті, Бахрейні та Японії.

Джерело: ТОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео