Віра Олександрович

Пріоритети змінюються: у мерії Тернополя тепер має бути менше політики (фото)

Гірчак2

Новоспечені депутати Тернопільської міської ради сьогодні, 18 листопада, за 2 години ухвалили 12 питань порядку денного, які запропонував мер Сергій Надал. 

Зокрема, політики проголосували за нового секретаря міської ради. Аж 38 голосів «за» отримав представник партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість» Ігор Гірчак.

Підрахунок3
Підрахунок3

– Я вже понад 20 років у місцевому самоврядуванні. Із 1998 року, коли мене було вперше обрано депутатом Тернопільської міської ради, – каже він. – Також я був депутатом міськради 4-го скликання, а з 2002-го очолюю виконавчу дирекцію Асоціації міст України. Я є одним із тих, хто добре розуміє проблематику, яка стоїть перед місцевим самоврядуванням. Переконаний, що в стінах міської ради має бути менше політики… 

Що цікаво, Ігор Гірчак балотувався до міської ради. І за нього тернополяни 25 жовтня віддали лише 93 голоси. Натомість попередній секретар міської ради Віктор Шумада успішно пройшов від «Європейської Солідарності» до Тернопільської районної ради. Ба більше, навіть претендує там на одне із керівних крісел.

Надал3
Надал3

Давайте подякуємо Віктору Шумаді за роботу у Тернопільській міській раді і побажаємо успіхів на новій ниві, закликав присутніх Сергій Надал і у відповідь почув схвальні овації.

Також на першому засіданні депутати затвердили склад виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Оновили попередній – не суттєво. Отже, тепер до виконкому входять 15 осіб: мер Сергій Надал, секретар міської ради Ігор Гірчак, заступники міського голови – Вікторія Остапчук, Володимир Дідич, Владислав Стемковський та Ігор Крисоватий. Всі вони, окрім Крисоватого, працювали заступниками міського голови у попередньому скликанні. Познайомитися з останнім депутати сьогодні не змогли, бо він, за словами пана Надала, якраз захворів на коронавірус і змушений лікуватися. Наразі відомо, що Ігор Крисоватий - помічник нардепа від «Слуги народу».

Сесія1
Сесія1

Окрім уже згаданих людей, у виконкомі працюватимуть: керуючий справами мерії Іван Хімейчук, податківець Петро Якимчук, поліцейський Сергій Осадця, представник місцевого бізнесу (колишній податківець) Віктор Солтис, а також старости всіх сіл, які увійшли до Тернопільської міської територіальної громади (МТГ).

Старости2
Старости2

Згодом ухвалили політики і перелік старост, які представлятимуть інтереси сіл Зборівського району, що ввійшли до міської громади: Ольга Туткалюк, Богдан Татарин, Ольга Кузьма, Володимир Корнутяк і Руслан Кошулінський.

До слова, у роботі сесії вперше брала участь фракція «За майбутнє». Окрім голосувань і вітань, були на засіданні і скандали. 

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео