Віра Олександрович

Про іноземні доходи вже повідомили 18 жителів Тернопільщини

Жителі Тернопільщини вже задекларували майже 17 млн грн доходів. Причому про іноземні доходи чесно розповіли 18 краян.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Цьогоріч уже 317 жителів Тернопільщини задекларували отримані у 2021 році доходи та подали відповідні декларації, - кажуть у податковій. - При цьому 152 особи зобов’язані були задекларувати свої неоподатковані доходи, а 165 – забажали скористатися правом на податкову знижку. Загальна сума задекларованого доходу вже склала 16,8 млн грн.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 900 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 200 тис. грн військового збору.

- Найчастіше декларували статки від продажу нерухомості чи рухомого майна та отримання спадку чи дарування, - додають у податковій. – Це - 39 і 37 громадян, відповідно. Вони задекларували 2,3 і 6,6 млн грн доходів. Ще 16 декларантів збагатилися, бо здавали майно у найм, а 12 – через провадження незалежної професійної діяльності, заявивши про 1,7 і 1,1 млн грн, відповідно.

Дослухались до необхідності виконувати свій конституційний обов’язок і 18 краян, які задекларували іноземні доходи. Вони заявили, що отримали 1,4 млн грн доходу.

- Про збагачення від інвестиційних прибутків на 441,2 тис. грн повідомили двоє жителів нашого краю, - продовжують податківці. - Найбільші суми ПДФО визначили тим, хто отримував спадщину і дарування, а це - 330,3 млн грн, і збагатився від іноземних доходів – 257 тис. грн.

Нагадаємо, цьогоріч деклараційна кампанія триватиме до 3 травня включно, проте охочі скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подавати декларації до 31 грудня включно. Зауважимо, торік така кампанія пройшла доволі успішно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео