Віра Олександрович

Тернопільщина: провели 19 перевірок і оштрафували на 158 тисяч гривень

Через порушення «підакцизних» правил тернопільських підприємців позбавили ліцензій: 64 – на торгівлю алкоголем і 51 – на продаж цигарок.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня цього року фахівці Головного управління ДПС в області провели 19 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, - звітують у податковій. - Результат –фінансові санкції на суму 157,6 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, фахівці встановили 21-не порушення норм Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» і «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

- Так, у 5-ти випадках торгували уроздріб тютюновими виробами з полиць самообслуговування, - кажуть у податковій. - Стільки ж зафіксували фактів реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції, згідно з УКТЗЕД. Ще у 3-х випадках торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін.

Податківці виявили також по 2 порушення, коли здійснювали продаж алкоголю і тютюнових виробів неповнолітнім тощо.

- Тож із початку року анулювали аж 115 ліцензій: 64 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 51 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками, - уточнюють у податковій.

До речі, загалом суб’єкти підприємництва з нашого краю здійснюють діяльність, використовуючи 4 593 ліцензії, серед них: 2 476 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 2 117 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео