Віра Олександрович

Про що попросив бізнесменів з Тернопільщини Валерій Лісницький

Гривні

На соціальні гарантії платники податків з Тернопільщини вже перерахували 289,4 млн грн. Це – дещо більше, ніж було торік у цей же період.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж січня працедавці Тернопільської області спрямували на соціальні потреби 289,4 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), каже в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький. – Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 21,9 млн грн. Фактична сплата перевищила очікувану на пів відсотка, отож до бюджету додатково надійшло 1,4 млн грн. 

Посадовець також констатував, що цьогоріч змінився розмір мінімального страхового внеску. Відтепер він складає 1 039,06 грн (торік було 918,06 грн – прим.). 

– Отримані кошти ЄСВ передають на забезпечення соціальних потреб жителів області, нагадує Валерій Лісницький. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати через тимчасову втрату працездатності, із безробіття, а також - виплати у зв’язку із нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. 

Саме через це, на його думку, вкрай важливо не допускати виплат зарплати «в конвертах», сумлінно ставитися до своєчасної оплати праці та сплати ЄСВ. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео