Оксана Бучко

Призначення директора Тернопільської школи мистецтв визнали незаконним

40943310_303728790359525_5562552233997893632_n

Наскільки законне призначення директора Тернопільської експериментальної школи мистецтв, з’ясовуватимуть у суді першої інстанції. Таке рішення прийняли в апеляційному суді, яким скасували ухвалу  міськрайонного суду від 8 травня 2018 року у цивільній справі за позовом Ярини Г.

Позов щодо визнання протиправним та скасування рішення Тернопільської обласної ради №790 від 2 листопада 2017 року «Про призначення Марії Г. на посаду директора Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. Ігоря Ґерети» Ярина Г. подала, посилаючись на те, що відповідач порушив її права на рівні умови участі у конкурсі.

– У Тернопільському міськрайонному суді від 8 травня 2018 року Ярині Г. відмовили у відкритті провадження з тих підстав, що предметно дана справа підсудна Тернопільському окружному адміністративному суду, – повідомляє прес-служба апеляційного суду Тернопільської області. – Представник позивача з цим не погодилась і подала апеляцію. Апеляційну скаргу задовольнили. Оскільки призначення чи звільнення директора комунального підприємства, установи чи організації є трудовими відносинами, що не належать до юрисдикції адміністративних судів, а повинні розглядатись у порядку цивільного судочинства. Таким чином колегія суддів вважає, що суд першої інстанції порушив право позивача на доступ до правосуддя, що закріплене ст. 6 Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, що є частиною національного законодавства України. Тому ухвалу суду першої інстанції скасували, а справу направили у цей же суд для продовження розгляду.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео