Районка з Тернопільщини потрапила у книгу відомої письменниці (фотофакт)

«Але я завжди кепкувала, коли Стів загортався у плед і читав при світлі вуличного ліхтаря. Це і справді було кумедно: газета називалася «Діалог», а Стів, гортаючи сторінки, коментував написане і розмовляв сам з собою. Міг навіть голосно дискутувати…». Саме завдяки цьому уривку з дитячої книги «Диво в ліцейному провулку» відомої сучасної письменниці Дзвінки Торохтушко (Любові Бурак) тепер про кременецьку районку дізнаються навіть ті, хто раніше про неї не чув.

Також назва газети зустрічається у книзі на двох чудових казкових ілюстраціях художниці Оксани Дученчук. Її малюнки Кременця для книги виявилися на диво реалістичними, хоч, як зізналася Оксана, до того, як малювати «ліцейний провулок», вона була у місті лише двічі.

IMG_9132
IMG_9132

Варто згадати, що Любов Бурак, яку тепер усі знають як Дзвінка Торохтушко, сама кременчанка, або, як вона себе називає, «правдива волинячка». У шкільні роки, ще задовго до того, як стала знаменитою, вона була активною дописувачкою газети «Діалог», яка тоді носила назву «Прапор перемоги».

IMG_9135
IMG_9135

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео