Віра Олександрович

Рекорд: грошей на Тернопільщині отримали втричі більше, ніж очікували

Гривні

Місцеві бюджети Тернопільщини лише за грудень отримали втричі більше податку на прибуток. Громади загалом стали значно багатшими.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Торік платники податків з Тернопільщини забезпечили до Зведеного бюджету України сплату майже 472,3 млн грн податку на прибуток підприємств, - кажуть у податковій. – Це - аж на 164,8 млн грн більше, ніж у 2020 р. 

Зокрема, до державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 410,4 млн грн цього платежу, а місцеві скарбниці отримали 61,8 млн грн податку на прибуток. 

- Сплата перевищила очікування, - уточнюють податківці. – Так, до держбюджету надійшло на 2% (+8,2 млн грн) більше, а до місцевих – на 43% (+18,7 млн грн).

До загального фонду зведеного бюджету у 2021 році сплатили 6,8 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, а це – на 45% більше, ніж очікували. Адже додатково надійшло 2,1 млн грн.

- Так, торік у грудні до зведеного бюджету спрямували 9,4 млн грн податку на прибуток, - зауважують фахівці. – Це - майже у 2,8 раза більше, ніж сподівалися. 

Додамо, у державну казну надійшло 8,2 млн грн цього платежу, а місцеві скарбниці поповнилися на 1,1 млн грн податку на прибуток. І це - втричі більше, ніж очікували.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео