Віра Олександрович

Рішення НАЗК: директора Тернопільської філармонії можуть звільнити

Лемішка

Дуже цікавий проект рішення оприлюднили на сайті Тернопільської обласної ради. Стосується він відомого тернополянина - Ярослава Лемішки.

Отже, йдеться про виконання рішення Національного агентства із питань запобігання корупції від 22.02.2019 р. за №590 «Про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону» і вжиття зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів у директора Тернопільської обласної філармонії.

Враховуючи рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради із питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання і протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави, депутатам запропонують… «визнати за доцільне застосувати до директора Тернопільської обласної філармонії Ярослава Лемішки зовнішнє врегулювання конфлікту інтересів, передбачене ст. 29 Закону України «Про запобігання корупції», шляхом……..». Саме так – із великою кількістю крапок у кінці рядка. Тобто остаточне рішення мали б сформувати і прийняти на сесії облради. Навіть на тій, що відбудеться вже 16 квітня.

У чому саме проблема потенційного конфлікту інтересів у директора Тернопільської обласної філармонії Ярослава Лемішки, за таким проектом рішення зрозуміти важко. Однак якщо його ухвалять, то наслідки будуть суттєвими (цитуємо):

«1. Взяти до відома, що згідно з ч. 1 ст. 29 Закону України «Про запобігання корупції» зовнішнє врегулювання конфлікту інтересів здійснюється шляхом:

1.1. Усунення особи від виконання завдання, вчинення дій, прийняття рішення чи участі в його прийнятті в умовах реального чи потенційного конфлікту інтересів.

1.2. Застосування зовнішнього контролю за виконанням особою відповідного завдання, вчиненням нею певних дій чи прийняття рішень.

1.3. Обмеження доступу особи до певної інформації.

1.4. Перегляду обсягу службових повноважень особи.

1.5. Переведення особи на іншу посаду.

1.6. Звільнення особи».

Залишилося дочекатися сесії і дізнатися подробиці подій, що призвели до появи такого проекту рішення.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео