«Робимо те, що вміємо найкраще»: як творча родина з Тернополя допомагає захисникам (фото)

Сім'я виготовляє оригінальні м'які іграшки, ляльки-тільди та декор для дому

М’які іграшки та декор вже кілька років виготовляє родина тернополянки Катерини Магули. Особливо активно над хендмейд-виробами почали працювати з початку повномасштабної війни. Адже хотілося донатити на ЗСУ, тому вирішили робити те, що вміють найкраще. А коштами від продажу ділитися із захисниками. Так з'явився бренд  “Равлик”. 

Це наше сімейне хобі. Виготовляємо на замовлення м'які іграшки, ляльки-тільди. Долучаємося до різноманітних виставок, продажів, ярмарок і барахолок. А 10% з продажів переводимо на Збройні Сили України, - розповідає Катерина Магула. 

Серед робіт - пошиті з тканини оригінальні зайці, олені, коти, ведмеді. Серед них - навіть популярний пес Патрон. Частина виробів - це декор: святковий, весняний, різдвяний. До кожної пори року “Равлик” виготовляє щось особливе та оновлює асортимент. 

Катерина займається сторінкою у соцмережах, спілкуванням із замовниками. Мама виготовляє іграшки та декор і замовляє матеріали. А тато допомагає зі складнішими роботами. Коли до прикладу, потрібно щось вирізати з дерева чи виконати якусь роботу з інструментами.

Спершу майстри “Равлика” креативлять над ідеями, а потім втілюють їх у життя. 

Мама  обирає тканини та фурнітуру. А потім все шиє дома на машинці, - описує процес роботи Катерина. 

Найчастіше люди замовляють іграшки чи ляльки. А у період зимових свят найпопулярнішим був новорічний декор. 

У хендмейді важлива кожна деталь. Думаю, люди за це і люблять такі роботи, адже це ексклюзив і такого, як в них, більше ні в кого не буде. Ми не виготовляємо ідентичних іграшок, хіба щось подібне, - зазначає Катерина. 

Зараз у планах “Равлика” - створення весняних та великодніх композицій. 

Авторка: Ольга Касько

Фото Катерини Магули





Вибір читачів за тиждень

Відео