Віра Олександрович

Самшит і клени висаджують на Привокзальному майдані у Тернополі (фото)

Реконструкція Привокзального майдану у Тернополі - на завершенні. Наразі там сьогодні, 23 квітня, взялися до оформлення зелених зон самшитом і кленами.

Нагадаємо, підрядники під час капітального ремонту оновили дорожнє і тротуарне покриття, замінили підземні інженерні мережі, влаштували дощову каналізацію, а також - облаштували місця для тимчасового паркування транспорту та оновили освітлення і світлофор. Встигнути здати об’єкт мали до кінця 2019 року. Втім, до того часу завершили лише основні роботи. Облаштування «комфорту» відклали на весну.

6
6

Майстрам залишилося викласти рулонний газон, висадити дерева і кущі, а також влаштувати зупинку громадського транспорту. Наразі працівники підрядної фірми понижують перехід через дорогу із вул. Чорновола.

Майстри
Майстри

Втім, на зеленій зоні посадять не лише самшит і клени. Так якраз відновлюють конструкцію сіті-лайта. Окрім того, на одному із «острівців» встановили МАФ, що вже викликало обурення у тернополян через соціальні мережі.

Маф
Маф

До речі, у міській раді обрали для майдану червонолисті клени, оскільки вони добре прижилися на оновленій вулиці Чорновола, а також на бульварі Шевченка і неподалік пам’ятника Данилу Галицькому.

4
4

Головним завданням авторів проекту реконструкції було забезпечити прямий доступ пішоходів і велосипедистів від головного входу вокзалу до так званої «червоної лінії» Тернополя. Рух транспорту організували колами праворуч і ліворуч. Це дозволило утворити між ними «розвантажувальний майданчик» – місце для людей перед входом у будівлю, аби пасажири мали простір зорієнтуватися.

3
3

Прогулятися просторою і сучасною пішохідною алеєю від центрального залізничного вокзалу до Театрального майдану і далі - центром міста тернополяни та гості зможуть уже після карантину. Додамо, у тій місцині ще треба встановити вуличні меблі.

5
5

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео