Селу на Кременеччині повернуть історичну назву

91f55dede5c01ea7f214a85d2d4875fc_XL-scaled

Одному з сіл Кременеччини повернули історичну назву. Ініціаторами цього виступили місцеві мешканці. Тернопільська обласна рада підтримала це рішення та звернулася з відповідним поданням до Верховної ради.

- Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав перейменування окремих населених пунктів. Рішенням Комітету доручено народним депутатам України – членам Комітету розробити і внести на розгляд Парламенту відповідні проекти постанов та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України за наслідками їх розгляду прийняти в цілому, – повідомляють у верховній Раді України.

Довідка:

Тернопільська обласна рада звернулась до Верховної Ради України з поданням про перейменування села Зеблози Кременецького району Тернопільської області на село Зеблази. Село Зеблози входить до складу Кременецької міської територіальної громади та знаходиться на відстані 7 км від районного центру міста Кременець. На момент ініціювання питання про перейменування село Зеблози входило до складу Чугалівської сільської ради. В селі проживає 131 житель. Перейменування села Зеблози ініційовано його жителями з метою усунення розбіжностей при оформленні правовстановлюючих документів та повернення історичної назви цьому населеному пункту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео