Віра Олександрович

Серед податківців на Тернопільщині вже підтвердили 7 випадків корупції

Корупція

Серед податківців Тернопільщини вже провели 849 антикорупційних заходів. Так, за результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнули 4-х працівників.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Одним із основних пріоритетів діяльності Головного управління ДПС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій у податковій сфері, - стверджують фахівці. – Відтак, у межах визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, у відомстві постійно проводять заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів корупції.

Так, упродовж 8-ми місяців цього року у відділі з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Тернопільській області вжили 849 організаційно-роз'яснювальних заходів із питань запобігання корупції.

- Також за вказаний період відділом провели 19 перевірок, дисциплінарних проваджень, службових розслідувань, - кажуть у податковій. - У тому числі, 13 перевірок із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення інших порушень вимог антикорупційного законодавства, а також 3 перевірки щодо службових осіб територіальних органів ДПС, які вчинили корупційне або пов'язане з корупцією правопорушення, та стільки ж – у зв’язку із виявленням фактів, що можуть свідчити про вчинення корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень. 

За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнули 4-х працівників податкової служби області. Ще у двох випадах матеріали спрямували до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції або відповідних правоохоронних органів, тобто для притягнення до адміністративної відповідальності.

- У січні-серпні 2021 року працівники підрозділу отримали та розглянули 10 повідомлень про причетність посадових і службових осіб відомства до вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону, - звітують податківці. - За результатами розгляду повідомлень, викладена інформація знайшла своє підтвердження у 7-ми випадках. 

До слова, слідчі Територіального управління ДБР, що у Львові, нещодавно завершили досудове розслідування щодо посадовців головних управлінь державних податкової та фіскальної служб Тернопільщини.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео