Віра Олександрович

Сесія Тернопільської обласної ради обіцяє бути дуже гарячою

Депутати4

П'яте засідання п'ятої сесії Тернопільської обласної ради відбудеться сьогодні, 5 липня. Початок запланували традиційно – о 10 годині, адже перед тим ще має відбутися кілька засідань депутатських комісій.

Нагадаю, скликали сесію на вимогу частини депутатів, а саме – 22-х (читайте про це ТУТ прим.). Голова обласної ради Віктор Овчарук підписав розпорядження 30 червня. Адже політики із різних фракцій запропонували негайно розглянути низку важливих питань. Зокрема, про фінансування проектів, що стосуються відновлення і розвитку Тернопільського аеропорту. Адже цей пріоритетний напрямок цього року пройшов поза увагою конкурсної комісії із відбору пропозицій на фінансування із Фонду регіонального розвитку.

- Є зараз у казні кошти, адже маємо перевиконання планів за надходженнями, - каже перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний. – Наразі маємо 20 мільйонів гривень, а на ті важливі проекти треба 12. Тоді би було все по-чесному. Дай Боже, щоб так сталося. Гарантую, ми від того не відмовимося! Сесія буде дуже жорсткою. Ми будемо за це питати. Тому, щоб потім голова ОДА не ображався, що ми будемо якість «не такі» рішення приймати…

Президія1
Президія1

До слова, востаннє обласні депутати збиралися на сесію ще 10 травня. Попрацювали тоді непогано, адже ухвалили майже 90 різних питань. Але з того часу уже чимало змінилося. Зокрема, у переліку питань, які сьогодні запропонують розглянути обласним депутатам, буде і пункт про внесення змін до бюджету на 2017 рік. Проте політики можуть його у поданому адміністрацією варіанті не підтримати.

- Нас це питання взагалі не цікавить, допоки не буде подання на фінансування робіт в аеропорту, адже вони були раніше обіцяні, - додає Василь Деревляний. – Ці питання мають у першу чергу бути, адже їх голова ОДА давно задекларував.

Окрім того, депутати вимагатимуть ухвалення політичного звернення про недопущення впровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення.

- Є в цьому нагальна потреба, адже через центральні телеканали почали баламутити жителів України, що продавати землю – вкрай необхідно, - стверджує Василь Деревляний. – Тому ми хочемо звернутися до жителів області, щоб вони не піддавалися на такі провокації.

До речі, обранці краян планують ухвалити кілька звернень до керівництва держави. Зокрема, про заборону продажу земель сільськогосподарського призначення, про захист інституції сім'ї і неприпустимість ухвалення проекту Трудового кодексу України.

До речі, депутати, окрім іншого, планують заслухати інформацію Головного управління Національної поліції в Тернопільській області про стан розслідування загибелі Ірини Мукоїди, жительки смт Вишнівець Збаразького району.

Із повним переліком питань порядку денного можна ознайомитися ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео