Шахраї на Тернопільщині нахабно обкрадають помешкання

наручники

На Тернопільщині невідомі нахабно обібрали два помешкання.

Трапилася крадіжка у селі Колодно Збаразького району. Там, невідомі жінки розгулювали населеним пунктом та відвідували сільські помешкання під приводом купівлі постільної білизни.

Так, невідомі обібрали помешкання 32 – річної жительки даного села. Винесли звідти 1000 гривень, 100 американських доларів та золоті прикраси, повідомляють на сайті tp.npu.gov.

Під приціл пильного ока зловмисниць потрапило і помешкання 45 – річної жительки Колодно. Тут шахрайки викрали 100 гривень, 50 євро та золоті прикраси. Завдані збитки оцінили у 50 000 гривень.

Односельчани розповіли, що вони бачили як незнайомки пересувались на автомобілі вітчизняного виробництва червоного кольору.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції закликають усіх мешканців краю взяти на озброєння кілька порад:

- якщо до вас підійшли на вулиці або зайшли на подвір'я з пропозицією поворожити чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше завершити спілкування з незнайомцями;

- не дозволяйте чужинцям заходити до свого помешкання, натякніть, що вдома не самі або ж скоро має повернутися хтось з рідних;

- не відповідайте на запитання, що стосуються вас чи ваших рідних – це спосіб зібрати інформацію, яка, без сумніву, буде використана не на вашу користь;

- не соромтеся покликати на допомогу випадкових перехожих чи сусідів. При появі сторонніх, шахрай найімовірніше постарається швидше зникнути;

- у жодному разі не давайте незнайомцеві своїх речей, грошей, коштовностей. Ви й не помітите, коли їх підмінять;

- пам’ятайте, що незважаючи на те, на скільки часу ви покидаєте помешкання чи знаходитесь неподалік, завжди замикайте вхідні двері. Адже одного разу ви можете знехтувати правилами безпеки, а потім станете черговою жертвою пройдисвітів.

Не забувайте, що зачинений будинок, це не гарант того, що до середини ніхто не потрапить. У всіх випадках господарі залишають ключі від помешкання в легкодоступних та відомих місцях, таких як, підвіконник, килим, взуття, або й зовсім не зачиняють вхідні двері.

Якщо ви помітили підозрілих осіб, які приїхали до села чи міста, та викликають у вас сумніви, не зволікайте і телефонуйте на лінію «102».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео