Шахраї продовжують дурити тернополян: пенсіонерка втратила значну суму грошей 

116599139_3112177342237340_51818818878487502_n

Тернополянка втратила понад 100 тисяч тривень та тисячу дорачів через те, що впустила до свого помешкання псевдопрацівницю соціальної служби. 

Як повідомляють у поліції Тернопільської області, до 82-річної пенсіонерки завітала жінка, яка представилася соціальною працівницею та почала розповідати про грошову реформу, начебто старі купюри слід обміняти, бо вони невдовзі вийдуть з обігу. Тернополянка витягла декілька купюр зі сховку. Та псевдопрацівниця сказала, що також потрібні пенсійне посвідчення та паспорт, тож поки тернополянка пішла у сусідню кімнату за документами шахрая витягнула всі гроші зі сховку. А коли пенсіонерка повернулася в кімнату, зловмисниця, записавши дані та запевнивши стареньку, що невдовзі прийде обміняти гроші, швидко втекла.

Тернополянка лише за деякий час зрозуміла, що залишилась без грошей та побігла до сусідка, яка вже і викликала поліцію.

Правоохоронці нагадують:

  • Якщо до вас завітали підозрілі особи, котрі назвалась працівниками будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть їх пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі законні обставини такого візиту.
  • Про чужинців, що завітали до Вашого села чи містечка, та ходячи по домівках пропонують товар чи просять допомоги чи називають себе соціальними працівниками, варто негайно повідомити поліцейським, дільничному інспектору чи сільському голові. Працівники поліції ретельно перевірять дану інформацію.
  • Якщо ж непрохані гості переступили поріг намагайтеся якомога швидше спровадити їх за двері, ні в якому разі не витягуйте зі сховку гроші, навіть якщо незнайомці стоять біля порогу. Хитрі злодії розраховують побачити сховок, аби згодом непомітно викрасти кошти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео