Тамара Коблик

Шахраї виманили у жителя Тернопільщини 76 тисяч гривень

Якщо ви стали жертвою шахрайства – звертайтеся до правоохоронців

Шахрай

На 76 тисяч гривень шахраї обдурили жителя Зборівської громади, обіцяючи прибутки через інвестування. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілого, інформація про вкладення коштів і великі доходи з’явилася в одному з телеграм-каналів. Чоловік перейшов за посиланням, і його зацікавив такий вид заробітку, адже умови були дуже вигідні.

Зборівчанин спочатку інвестував невелику суму – отримав прибуток. Це заохотило, і надалі на три різні рахунки він перерахував з кредитки загалом 76 000 гривень. Однак цього разу не отримав ні прибутків, ні можливості повернути вкладене, адже інвестиційний канал уже не працював.

Фахівці радять не спокушатися на вигідні умови так званих інвестиційних фондів. Аби більш-менш успішно інвестувати, потрібно хоча б поверхнево розбиратися в основах інвестування, або отримати незалежну консультацію щодо інвестиційного проєкту.

Не вірити в обіцянки захмарних прибутків: ніхто не буде платити великі відсотки.

Перевіряти репутацію проєкту через пошукові запити в Інтернеті, а також сам сайт, компанію, ліцензію, контакти, тексти користувацьких угод.

Ніколи не довіряти інвестиційним пропозиціям, які знайшли не ви, а вони самі до вас нав’язуються телефоном, месенджером або поштою.

Якщо ви стали жертвою шахрайства – звертайтеся до правоохоронців.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео