Ростислав Фук

Щоденний заробіток складав понад 100 тис. грн: жителя Тернопільщини підозрюють у торгівлі наркотиками

Під час проведення обшуків на території трьох областей правоохоронці виявили та вилучили близько 450 «закладок» загальною масою понад пів кілограма

Слідчі скерували до суду матеріали кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного збуту наркотичних речовин. Обвинувачені – мешканець Тернопільського району та Дніпра, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані, діючи в складі організованої групи незаконно отримували, пересилали, зберігали та здійснювали збут особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин на території Тернопільської області та інших регіонів України шляхом «закладок». Зв'язок з клієнтами підтримували через телеграм-канал та спеціально створений сайт, на якому розміщувалася інформація про можливість придбання наркотиків.

Для розповсюдження закладок вони залучили інших, зокрема і неповнолітнього, а також збували самостійно не тільки в Тернопільській, а й в інших областях. Гроші від замовників надходили фігурантам на електронні гаманці різних платіжних систем. Загальний щоденний заробіток від продажу наркотиків складав понад 100 тисяч гривень.

Незаконну діяльність задокументували оперативники. Чоловіків затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та оголосили підозри і обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів та авто на території Тернопільської, Львівської та Дніпропетровської областей правоохоронці виявили та вилучили 420 закладок з психотропною речовиною PVP загальною масою майже пів кілограма, 20 закладок з амфетаміном загальною масою 40 грамів, та 300 грамів канабісу.

У ході розслідування слідчі зібрали достатньо доказів, які вказують на їх причетність до вчинення злочинів, передбачених частинами 2 та 3 статті 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Поліцейські завершили розслідування і скерували обвинувальний акт до суду, який і обиратиме покарання фігурантам.

Під час проведення обшуків на території трьох областей правоохоронці виявили та вилучили близько 450 загальною масою понад пів кілограма

Фото Поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео