Що чекає тернополян на вихідних

Проведи осінь весело – забудь про депресію!

 

26 жовтня

Вистава «Фараони»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Квитки можна придбати в касі театру.

Лесь Подерв'янський

Коли: 19:00

Де: Український дім «Перемога»

Автор таких відомих шедеврів як «Діана», «Нірвана», «Кацапи», «Гамлет» та інших нетлінних п'єс знову зачитає свої твори з великої сцени. Запрошуємо, як правило, дорослу аудиторію, тому що в своїх роботах автор слів не підбирає і частенько пересипає їх рядки бездоганно підібраним матом. Цього разу Лесь озвучить свої найбільш популярні п'єси, а в якості ексклюзиву нові невеличкі оповідання. На цьому вечорі не буде нічого зайвого, все - «в тему»: повний зал, зручне крісло і в ньому - культовий автор. Визнаний геній української літератури, Лесь Подерв'янський «підсадив» на свою творчість уже не одне покоління наших співвітчизників. І багато хто з них невпинно цитує улюблені рядки з яскравих творів. Сатира Подерв'янського сповнена гостроти, його майстерність - бездоганна. Автор, граючи, створює унікальні п'єси, поєднуючи в них політичний стьоб, алегорію, грубість і здоровий глузд, неприкриту іронію. А це - все те, чого вам так зараз не вистачає. Приходьте за прекрасним настроєм і дружнім спілкуванням.

20 років діяльності пластового куреня ч.58 ім. Катерини Білокур

Коли: 16:30

Де: Національна скаутська організація України «ПЛАСТ»

Запрошуємо колишніх юначок та виховниць куреня, а також юнацтво, виховників, інструкторів станиці Тернопіль та батьків на святкування 20-річчя куреня. На вас очікують:  святкова імпреза; лоторея; солодкий стіл; фотозона; виступ музичного гурту «Видих»; запальна дискотека.

Бізнес-гра «Cash Flow» (ведуча Інна Фокша)

Коли: 12:00

Де: Ігротека

Фестиваль «На каву і до кави в Тернопіль»

Де: Туристично-інформаційний центр Театральний майдан

Ми проведемо конкурс на найкращий рецепт тернопільського пляцка. Суддями у Тернополі будуть найкращі шеф-кухарі України. Також в рамках цього фестивалю будуть змагання і конкурси серед кельнерів – на швидкість і на найкраще запам’ятовування замовлень А ще багато різних атракцій для дорослих та малечі.

Відблиск. Ярослав Леонець

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Запрошуємо на виставку живопису молодого художника Ярослава Леонця.

Печера Млинки: Шалені вихідні

Де: Турклуб Тернопіль

ІТ-перспектива

Коли: 10:00

Де: Тернопільський національний економічний університет

Форум необмежених можливостей

Коли: 14:00

Де: Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №14 імені Богдана Лепкого

Чи можете ви, будучи старшокласником або студентом, безкоштовно навчатися у Європі та США? Можете! Навіть якщо ви маєте порушення слуху чи зору, або пересуваєтеся на інвалідному візку! Під час «Форуму необмежених можливостей» ми розкажемо про міжнародні програми обміну та ефективні методи вивчення англійської мови, а ще - проведемо модель ООН, під час якої ви зможете спробувати себе у ролі міжнародного дипломата.

Знайомство зі серією книжок Голлі Вебб «Мейзі Хітчінз»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Дитяча субота для дітей 7-11 років. Книгарня «Є» запрошує дітей на зустріч-знайомство зі серією книжок Голлі Вебб «Мейзі Хітчінз» (видавництво «Book Chef») та квест для юних детективів. Захід відбудеться 26 жовтня. Вхід вільний

Турнір по аерохокею

Коли: 17:00

Де: Дитячий розважальний центр «Мадагаскар»

27 жовтня

Музична комедія-жарт «Пошилися в дурні»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Сюжет вистави — пошити у дурні батьків, яким здається, що вийти заміж за багатого нелюба — краще, ніж знайти щастя у невеликих статках, та із коханим. У героїв М. Кропивницького – коваля Дранка і мірошника Кукси — багато дочок (7 і 5 відповідно). Звісно, батьки бажають їм доброї долі, а не власних наймитів, закоханих у дівчат на виданні. Та кмітливі хлопці обводять довкола пальця своїх панів за допомогою незлого підступу. Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Принцеса на горошині»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00, 14:30. Вистава для дітей віком від 5 років за мотивами казки Ганса-Хрістіана Андерсена. Вартість квитків становить 30 грн. Квитки можна придбати у касі театру.

Концерт «Шедеври на всі часи»

Коли: 17:00

Де: Тернопільська обласна філармонія

Концерт академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Олександр ДЯЧЕНКОУ програмі твори П. Чайковського, С. Рахманінова, А. Хачатуряна, Л. Бернстайна, Е. Вілла-Лобоса та ін.Ведуча – Тетяна ГУК. Квитки можна придбати у касі філармонії.

Фестиваль «На каву і до кави в Тернопіль»

Де: Туристично-інформаційний центр (Театральний майдан)

Ми проведемо конкурс на найкращий рецепт тернопільського пляцка. Суддями у Тернополі будуть найкращі шеф-кухарі України. Також в рамках цього фестивалю будуть змагання і конкурси серед кельнерів – на швидкість і на найкраще запам’ятовування замовлень А ще багато різних атракцій для дорослих та малечі.

Новий Світ Фест

Де: вул. Новий Світ

А коли на вашій вулиці було свято? Ну то гайда на Новий Світ!

У програмі:

12:00 - 13:00 - еко-забіг, разом з Ternopil Runday (старт - від Циганки)

14:00 - 18:00 - фотовиставка про Новий Світ, запис на безкоштовні екскурсії у Художній музей та пожежну частину

15:00 - 16:00 - зустріч з тернопільською поетесою Зоряна Замкова

16:10 - 18:00 - показ фільму «Шляхетні волоцюги»

А для діток буде окрема локація з іграми, бансами, квестами, боді-артом, караоке, турнірами на Xbox, солодощами та розіграшами від наших партнерів. Приходьте! Вхід вільний!

Відблиск. Ярослав Леонець

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Запрошуємо на виставку живопису молодого художника Ярослава Леонця.

День Волонтера

Коли: 15:00

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Ми з радістю запрошуємо вас на вечірку у «Вікно в Америку для майбутніх лідерів»! На вас очікує спілкування англійською, розповіді волонтерів про досвід волонтерства, класна музика та дружня атмосфера. Ми пригощаємо вас смаколиками та напоями, а від вас очікуємо гарний настрій. На вечірці ви зможете познайомитися з волонтерами, які допомагали в роботі центру протягом 2016-2019 рр. Також ми будемо прощатися з волонтеркою Корпусу Миру Шакітою Біллі, яка два роки працювала у Тернополі у нашому центрі «Вікно в Америку» та ділилася американським досвідом з тернополянами. Це буде прощальна вечірка з нею. В кінці жовтня Шакіта повертається у США.

Як написати діалог?

Коли: 15:00

Де: Комунальна установа «Тернопільська обласна бібліотека для дітей»

Клуб Анонімних Авторів запрошує на безкоштовні заняття з творчого письма. Поговоримо? Діалог - сильний інструмент автора. Цього тижня дізнаємось, як ним правильно користуватись. Що потрібно, щоб написати яскравий діалог, які засоби роблять розмову персонажів «працюючою». Також виконаємо творчі завдання й корисні вправи з креативного письма. Приходьте, наші зустрічі для всіх, хто любить писати. Вхід вільний.

Майстер-клас від Дитячого клубу раннього розвитку «Веселі бджілки»

Коли: 17:00

Де: Дитячий розважальний центр «Мадагаскар»

Вибір читачів за тиждень

Відео