Що чекає тернополян на вихідних?

Перші вихідні травня принесуть Вам чимало драйву. Пора виходити за рамки домашнього комфорту та зануритись з головою у атмосферу розваг і веселощів.

До Вашої уваги події вихідного дня:

4 травня

Вистава «Бамбуковий Острів»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

List Stand Up

Коли: 19:00

Де: Український дім «Перемога» List.in.ua

 Ви втомились сміятись над несмішними жартами боса? Досі не зрозуміли в чому сенс ранішнього анекдоту таксиста? Не пам’ятаєте, коли востаннє щиро сміялись? Ну що ж – ми знаємо, що вам треба.

Виступи переможців молодіжної сцени фестивалю «Ї»

Коли: 19:00

Де: Арт-бар «Коза»

19:00 Виступ авторів молодіжної сцени фестивалю «Ї» 2019: Олександр Алексєєв, Юлія Вротна, Поліна Горлач, Ліза Жарікова, Ярослав Жданович, Надія Касянчук, Богдан Кирста, Олександра Комісарова, Світлана Крушельницька, Ростислав Кузик, Анна Лисенко, Марина Мартюшева, Міха Невідомський, Марк Оплачко, Леля Покотиполе, Костянтин Примак, Ірина Сажинська, Іванка Урда, Юра Чорний, Павло Щепан. 21:00 Виступ переможця молодіжної музичної сцени фестивалю «Ї» 2019 «LitCore» Вхід вільний!

Вечір настільних ігор

Коли: 18:00

Де: SMMS-studio

6 годин неймовірних емоцій, які ви можете отримати з друзями, родиною або коханою людиною, граючи в настільні ігри!

7-ий «Мистецький фестиваль »Ї"

 03.05.2019 - 05.05.2019 о 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Мистецький фестиваль «Ї» - це триденний фестиваль, який є симбіозом літератури, музики, живопису, фотографії та кіномистецтва. Ось уже понад 6 років мистецька подія об’єднує відомих письменників, музикантів, художників, кінорежисерів не лише з усієї України, але й з далекого зарубіжжя. Відтак, протягом 3 днів ти поринеш у багатогранність сучасного українського мистецтва, а також ознайомишся з культурами інших країн. На тебе чекають драйвові музичні перформанси, незвичні літературні тандеми, цікаві поетичні читання, захоплюючі презентації книг, лекторії, оригінальні виставки, мистецькі дискусії, книжкові ярмарки та безліч незабутніх емоцій у спільноті поціновувачів мистецтва. Свій внесок в розвиток фестивалю уже зробили безліч українських письменників та музикантів, митці з понад 10 країн світу та відвідувачі з різних українських міст. Саме тому «Мистецький фестиваль «Ї» зайняв чільне місце серед культурних подій національного масштабу та продовжує вдосконалюватися. Тепер час приєднатися й тобі, бо на фестиваль «Ї» завжди всі своЇ.

Fotoartisteexhibition

Коли: 18:00

Де: Кав'ярня-кондитерська «КолЄжанка» SMMS-studio

#_FOTOARTISTEEXHIBITION - фотовиставка, яка не залишить байдужим нікого. Злови свій шанс долучитися до прекрасного та подивитися на цей світ крізь об‘єктив фотоапарату. Відчуй, як говорить проміння сонця. З 7 квітня по 7 травня ти можеш насолодитися виставкою талановитої Наталії Яворської.

Виставка періодичних видань «Ніколи знову»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Днів пам'яті та примирення, присвячених пам’яті жертв Другої світової війни.

Перегляд літератури «Вишиванка — поема життя, закодована вічність в узорах»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Захід приурочено до Дня вишиванки. Всесвітній день вишванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Лекторій фестивалю «Ї»

Коли: 13:00

Де: MagneticOne Academy

Фестивальні дні розпочинатимуться з лекторію.  Адже фест «Ї» також дбає і про культурний сегмент ваших знань! Занотуйте, щоб не пропустити наші лекції! Тільки не подумайте, що лекції традиційні. Аж ніяк! Запрошені найцікавші практики, письменники, журналісти, які навчатимуть вас сектретів крутого написання текстів і не тільки.

Майстер-клас «Символ пам'яті»

Коли: 15:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла»

«Ніколи знову»... У День пам'яті, 8 травня, прийнято носити на грудях символічну прикрасу - червоний мак. Ідея використовувати червоний мак як символ пам'яті належить Моїні Майкл, викладачці Університету Джорджії, Сполучені Штати. У листопаді 1918 року під враженням від поеми Маккрея вона написала власний вірш «Ми збережемо Віру», де заприсяглася завжди носити червоний мак у пам'ять за загиблими. У нас ця традиція поширилася у 2014-му. Для виготовлення символу використовують різні матеріали. Ми ж створимо його з вовни із використанням шовкових волокон. Цікаво, що майстер-клас поєднує у собі дві техніки валяння. Тобто, є нагода опанувати фелтинг сповна. Проведе заняття Оксана Чмиленко. Вартість 200 грн.

БК «Тернопіль-ТНЕУ» приймає БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ»

Коли: субота о 17:00 та неділя о 12:00.

Де: Тернопільський національний економічний університет

На цих вихідних відбудеться остання домашня гра регулярно чемпіонату. БК «Тернопіль-ТНЕУ» приймає БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ». Прийди на гру, підтримай команду!

Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби «Орлятко-2019»

Коли: 04.05 - 05.05 о 09:00

Де: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

Змагання спрямовані на вирішення наступних завдань: подальший розвиток греко-римської боротьби в місті і залучення населення, в першу чергу учнівської молоді, до регулярних занять греко-римською боротьбою виявлення та відбір кращих спортсменів до складу збірних команд області для участі у чемпіонатах України посилання пропаганди греко-римської боротьби, як важливого засобу виховання здорового способу життя.

Відкритий 5km забіг Ternopil runday!

Коли: 08:30

Де: площа на набережній перед Центральним причалом

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів. Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. Це зустріти бігових друзів, познайомитися з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатися про найцікавіші бігові заходи, знайти тренувальний клуб у своєму районі та весело провести час у дружній компанії. При цьому бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерській ідеї! (більше про волонтерство: https://runday.org/volunteering/)Тож, щосуботи зранку ми збираємось: площа на набережній перед Центральним причалом (як спуститись сходами з фонтаном «Каскад»).Знайомимося, робимо групову розминку та біжимо 5км! Час кожного фінішера фіксуємо та викладаємо на сайті runday.org. Крім того, ми прагнемо фіксувати наші емоції, і дуже вдячні, коли учасники позначають на світлинах себе, друзів і знайомих...Ми бігаємо за будь-яких погодних умов! Наші заходи ми ніколи не відміняли та не переносили...

День відкритих дверей

Коли: 11:00

Де: Готель «Галичина» Комп'ютерна Академія «IT Step»

Мрієте про успішну кар'єру? Хочете займатися улюбленою і цікавою справою? Тоді світ ІТ-технологій для Вас! Завітайте на День відкритих дверей, де Ви познайомитеся з дивовижним світом програмування, дизайну, системного адміністрування та дізнаєтеся як стати фахівцем у цій сфері.

Сімейний клуб «Батьківська молитва»

Коли: 17:00

Де: Християнський Сімейний Клуб

Дивлячись на світ в якому живуть наші діти, ми втрачаємо віру в їхнє благополучне життя. Діти можуть нас ігнорувати, не слухати, відкидати наші принципи, але вони нікуди не можуть дітися від наших молитов. Коли батьки знають Бога, це допомагає їм облаштувати благополучне життя для дітей.

5 травня

Вистава «Легкий слон»

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00, 14:30. Вартість квитка - 25 грн. Вистава знайомить глядачів з індійським слоном Прабу та його подругою Джуді. У Прабу була незвичайна мрія – більше за все на світі він хотів літати. Скажете, що це неможливо, а все навіть дуже ймовірно, адже якщо вірити у свою мрію, запастись терпінням та підтримкою друзів, то вона неодмінно здійсниться. Квитки можна придбати у касі театру.

Великодні забави

Коли: 13:00

Де: вул. Сагайдачного, 14 (Катедральний Собор)

Великодні гаївки, ігри, забави для дітей та молоді - частина українських традицій! Запрошуємо усіх прийти і веселитись разом!

«Майстерня шуму» з гуртом «Субпродукт»

Коли: 12:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

«Майстерня шуму» з гуртом «Субпродукт» – вечірка-закриття фестивалю.Субпродукт - це середовище, в котре варто потрапити. Традиційно це шум, безлад і нойз як жанр. Нові пристрої-звукороби та незвичні аналогові інструменти до творення звуків ви зможете випробувати самостійно, втрутившись у роботу спільноти. Особливий гість майстерні - Володимир Сонічев (гурт ZSUF і Аусвайз Контроллер).

7-ий «Мистецький фестиваль »Ї"

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Мистецький фестиваль «Ї» - це триденний фестиваль, який є симбіозом літератури, музики, живопису, фотографії та кіномистецтва.

Книжкова виставка «Творець людської комедії»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 220-річчя від дня народження Оноре де Бальзака (1799—1850).   Оноре де Бальзак — французький романіст і драматург. Серія романів «Людська комедія», яка зображає панораму післянаполеонової Франції, вважається його головним твором.Завдяки його завзятим спостереженням за деталями та за невикривлене висвітлення суспільства Бальзака вважають одним із засновників реалізму в європейській літературі. Він відомий за створення багатогранних персонажів, найменші з яких усе одно є складними, морально неоднозначними та цілковито людяними. Неживі об'єкти в його творах теж наділені характером, наприклад, часто описуваний ним Париж набуває людських властивостей. Його творами надихалися як багато відомих письменників, як-от Еміль Золя, Чарльз Діккенс, Гюстав Флобер, Джек Керуак, Куросава Акіра та Генрі Джеймс, так і філософів, як-от Фрідріх Енгельс. Багато творів Бальзака екранізували, і вони продовжують надихати нових письменників.

Книжкова виставка «Знавець душі народної»

Де:  Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 170-річчя від дня народження Панаса Мирного, українського прозаїка та драматурга.

Книжкова виставка «Топ 20 книжок європейської художньої літератури»

Де:  Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до Дня Європи в Україні. День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.

Lit Zustrich

Коли: 17:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

Хочете відчути дух молодої поезії різних куточків України? Тоді вам варто відвідати Lit Zustrich!

БК «Тернопіль-ТНЕУ» приймає БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ»

Коли: 12:00.

Де: Тернопільський національний економічний університет

На цих вихідних відбудеться остання домашня гра регулярно чемпіонату. БК «Тернопіль-ТНЕУ» приймає БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ». Прийди на гру, підтримай команду!

Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби «Орлятко-2019»

Коли: 09:00

Де: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

Змагання спрямовані на вирішення наступних завдань: подальший розвиток греко-римської боротьби в місті і залучення населення, в першу чергу учнівської молоді, до регулярних занять греко-римською боротьбою виявлення та відбір кращих спортсменів до складу збірних команд області для участі у чемпіонатах України посилання пропаганди греко-римської боротьби, як важливого засобу виховання здорового способу життя.

Майстер-клас з настільних ігор

Коли: 14:00

Де: ТРЦ «Подоляни»  2 поверх

У цю неділю пройде майстер-клас по настільним іграм. Не пропустіть можливість пограти у круті ігри!

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео