Віра Олександрович

Стало відомо, що робитимуть прокурори на Тернопільщині у 2021 році (фото)

Звіт3

Із пріоритетами діяльності органів прокуратури визначилися на Тернопільщині. Активніше у 2021-му прокурори планують здійснювати нагляд у сфері адміністрування податків і зборів, а також - у боротьбі з обігом наркотичних засобів.

Підсумки роботи за 2020 рік у Тернопільській обласній прокуратурі підбили лише вчора, 11 лютого. Принагідно там визначили основні пріоритети і завдання на наступний період. Як повідомили на сторінці Тернопільська обласна прокуратура у соціальній мережі «Фейсбук», засідання пройшло під головуванням керівника обласної прокуратури Андрія Миколайчука.

Миколайчук
Миколайчук

У заході також взяли участь: перший заступник і заступник керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів апарату і керівництво місцевих прокуратур. На їхню думку, завдяки злагодженій роботі прокурорів у виконанні покладених на відомство завдань і функцій вдалося досягнути позитивних результатів.

Посилено роботу правоохоронців із викриття кримінальних правопорушень проти довкілля, кажуть у прокуратурі, а також пов’язаних зі збутом наркотичних засобів і психотропних речовин та у сфері службової діяльності, у тому числі отримання неправомірної вигоди.

Звіт1
Звіт1

Так, торік прокурори здійснювали процесуальне керівництво у понад 31-й тисячі кримінальних проваджень.

– Процесуальні керівники до суду скерували понад 2,5 тисячі обвинувальних актів, 60 із яких - про злочини із ознаками корупції, – уточнюють у прокуратурі. – Окрім того, 68 актів – у бюджетній сфері, 83 – у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, 79 – незаконного обігу зброї та боєприпасів, 30 – у сфері земельних відносин, 41 – лісо- та надрокористування.

Звіт2
Звіт2

Результатом підтримання прокурорами публічного обвинувачення стало ухвалення судами понад 1000 обвинувальних вироків, із яких майже 400 – на підставі угод. До того ж, за результатами представницької діяльності прокурори пред’явили позовів на суму 360 млн грн.

Звіт5
Звіт5

У судах задоволили і добровільно відшкодували майже 78 млн грн, – додають прокурори. – Натомість повернули 742 га земель.

На проблемних питаннях у роботі органів прокуратури області акцентував перший заступник керівника обласної прокуратури Олександр Божко та заступник керівника обласної прокуратури Юрій Табака. Керівники місцевих прокуратур і їхні заступники, у свою чергу, надали пояснення та висловили своє бачення щодо забезпечення ефективної роботи очолюваних колективів на основних напрямах.

Звіт4
Звіт4

Принагідно Андрій Миколайчук окреслив пріоритети діяльності органів прокуратури Тернопільщини на найближчий період: протидія і забезпечення ефективного досудового розслідування правопорушень у бюджетній сфері; у сфері адміністрування податків і зборів; проти основ національної безпеки; у паливно-енергетичному комплексі; вчинених організованими групами й злочинними організаціями; у сфері обігу наркотичних засобів; щодо протиправного втручання в господарську та інвестиційну діяльність; у сфері земельних правовідносин та екології, а також пов’язаних із домашнім насильством.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна прокуратура у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео